Je aanpassen aan veranderingen: mensen doen niet anders. Frits Huffnagel gooide zijn politieke jas van olifantshuid af en voelt zich bevrijd. Daarnaast in HUMUS een artikel over geestelijke begeleiding bij veteranen met posttraumatische stress. Hoe helpen humanistisch raadslieden hen om zich aan te passen aan een nieuw leven na een missie? Dat en meer in HUMUS 3.


De Verandering

Hij ging de politiek uit en werd ondernemer. Frits Huffnagel gooide zijn politieke jas van olifantshuid af en voelt zich sindsdien bevrijd.

“Vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid zijn de vijf pilaren van de liberalen.

Die vijf behoren ook tot de kernwaarden van het humanisme. Wat dan het verschil is? “Dat het liberalisme mensen de vrijheid laat ook iets anders aan te hangen dan het humanisme”, zegt hij lachend.

En verder

– Een achtergrondverhaal over het werk van humanistisch raadslieden voor veteranen en een gesprek met de maakster van de HUMAN-documentaire Checkpoint-Molenhoeve.
– Een reportage over het eerste humanistisch verzorgingstehuis het A.H. Gerhardhuis in Amsterdam.
– Een redactioneel van directeur Ineke de Vries over schijn, werkelijkheid en kansen voor groei als mens.
– Column van Joep Schrijvers over de mensenrechtensituatie in Rusland en waarom humanisme, ook in Nederland, nooit vanzelfsprekend is. 
– Humanisme en kunst over het werk van Karim Rachid Omayr.
– Een artikel van hoofdredacteur van de Humanistische Canon Esther Wit over de nieuwe 6-delige tv-serie ‘Durf te denken’ van HUMAN geïnspireerd op de Humanistische Canon
– Informatie over de aanmelding voor de Ledendag en de Socrateslezing door Philipp Blom.