Cursus Klassieke Levenskunst Humanistisch Verbond

Je bent niet de enige of de eerste. Tijdens de cursus Klassieke levenskunst leer je over het ontstaan van de levenskunst, de vragen waar het om draait en de relevantie voor je eigen leven. Door je te verdiepen in filosofie, te praten en te oefenen, leer je scherper te denken over jouw leven en wat je echt belangrijk vindt. Want daar gaat het om in deze cursus: jouw vragen over hoe te leven.

In zes avonden maak je kennis met vele denkers die je voorgingen in het onderzoek naar het goede leven. Filosofen aan bod als Socrates, Aristoteles en Epicurus.

Filosofie van de levenskunst blijft niet beperkt tot de studeerkamer maar draait juist om het leven hier en nu. Levenskunst is oefenen. Daarom lees je niet alleen teksten en hoor je over deze denkers, ook oefen je met medecursisten, onder leiding van een ervaren docent. Zoals docente Silvia Benschop, zij geeft onder meer de cursus Klassieke levenskunst.

Silvia Benschop, docent Klassieke levenskunst Bron: youtu.be

“De wereld is niet star, dus moeten je ideeën en idealen soms verschuiven. Door deze levenskunstcursus heb ik door inzichten van filosofen en gesprekken met de andere deelnemers, meer zicht gekregen op hoe ik door op verschillende manieren te denken mijn eigen problemen beter op kan lossen. Vooral het interactieve, dat is zo leuk aan deze cursus.”

Mevrouw Stapel

Meedoen?

  • Onderaan deze pagina vind je een overzicht van cursussen Klassieke Levenskunst. Daar vind je ook meer informatie over de docent en de prijs.
  • In het programma vind je meer informatie over de inhoud van de cursus per avond.
  • Voorkennis is niet vereist.
  • Wil je deze cursus graag volgen maar wordt hij niet bij jou in de buurt aangeboden neem dan contact met ons op.
Marieke Keyzer

Marieke Keyzer

Campagnemedewerker en redacteur

Marieke Keyzer (zij/haar) is politiek historicus en werkt sinds 2019 aan campagnes bij het Humanistisch Verbond. Hiervoor werkte ze o.a. …
Profiel-pagina