freethinkers among believers

Het aantal bezoekers is de laatste tijd zo snel toegenomen dat we moeten uitbreiden. We willen dat door heel Nederland, en niet alleen Amsterdam zoals nu, vluchtelingen samen kunnen komen. Dat een groep vrijdenkers van overal ter wereld samen in een ongedwongen sfeer in debat kan gaan en ervaringen kan uitwisselen. Veel mensen ervaren hier steun aan en voelt zich hierdoor bevrijd en erkend.

Al jaren organiseert het Humanistisch Verbond deze bijeenkomsten. Het Humanistisch Verbond komt op voor het recht te geloven wat je wilt. Dus ook voor het recht om níet te geloven. Voor religieuze mensen is vaak al goed georganiseerde steun. Voor niet-religieuze mensen ontbreekt die steun in grote delen van de wereld. Wij vragen voortdurend aandacht voor de positie van deze vaak vergeten, maar grote groep Nederlanders en wereldburgers.

Met deze crowdfunding willen we:

  • Voor een snel groeiend aantal humanistische, atheïstische, agnostische vluchtelingen mogelijk maken om samen te komen op maandelijkse bijeenkomsten
  • De bijeenkomsten toegankelijker maken door ze door het hele land te organiseren, bijvoorbeeld in Groningen, Enschede en Helmond.