Vrouwen bij een abortuskliniek worden steeds vaker lastiggevallen door anti-abortusdemonstranten. Daarom zijn De Bovengrondse en het Humanistisch Verbond het abortusbuddyproject gestart. Buddy’s bieden vrouwen begeleiding in hun bezoek aan de kliniek en houden de demonstranten op afstand.

Het abortusverbod in Alabama staat niet op zichzelf. In Europa en Nederland ben je niet langer vanzelfsprekend baas in eigen buik. In Nederland worden vrouwen bij abortusklinieken steeds vaker lastiggevallen. Ze worden geïntimideerd, agressief benaderd en misleid. Het Humanistisch Verbond riep eerder al gemeenten op tot een oplossing te komen en bufferzones in te te stellen.

Zolang deze bufferzones er niet zijn, komt het Humanistisch Verbond samen met De Bovengrondse met een tijdelijke oplossing: buddy’s. Vrouwen die een abortuskliniek bezoeken kunnen de hulp inschakelen van deze buddy’s. Zij bieden begeleiden richting de kliniek en houden de anti-abortusdemonstranten op afstand. Want iedereen heeft het recht om te demonstreren, maar vrouwen moeten veilig en ongestoord de kliniek kunnen bezoeken.

Meer informatie over de abortusbuddy via samennaardekliniek.nl

De Bovengrondse
De Bovengrondse is een platform voor instapfeminisme. Geen denktank maar een doetank. Wars van hiërarchie en zo plat als een dubbeltje. Helder, concreet en vol energie.

Humanistisch Verbond
Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. We komen in actie als keuzes over leven, liefde en dood in gevaar komen. Alles over onze campagne en tot nu toe behaalde successen om abortus te bevrijden van schuld en schaamte staat in ons dossier humanistischverbond.nl/abortus

Stop intimidatie bij abortusklinieken

Roep burgemeesters op bufferzones in te stellen!

Schermafbeelding-2019-06-07-om-11.01.19

Fiona Fortuin

hoofd campagne en communicatie

Profiel-pagina