papaverhof

De Papaverhof is een wooncomplex in de Haagse Bloemenbuurt. De woningen werden ontworpen door De Stijl-architect Jan Wils en in 1921 gebouwd in opdracht van Coöperatieve Woningvereeniging Tuinstadswijk Daal en Berg, opgericht in 1917. Het doel van Daal en Berg was het bouwen van een omvangrijke tuinstadwijk van circa 1.000 ‘middenstandswoningen’ tussen Den Haag en Loosduinen. De Papaverhof is een Rijksmonument dat wordt gerekend tot de ‘Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg’ uit 1990.

Na de presentatie was er de mogelijkheid om een momenteel leeg staande woning te bezoeken waarvan de bewoners naar een verpleeghuis zijn gegaan. Omdat het heel erg regende kon een verdere wandeling/rondleiding door deze wijk niet doorgaan maar iedereen kon zich wel voorstellen hoe idyllisch deze wijk er op een heldere/zonnige dag uit zal zien. Het heeft dan veel weg van een soort vakantiedorpje.

Het is een van de vele verborgen unieke stukjes / pareltjes van Den Haag waar zelfs Hagenaars en Hagenezen niet de bron en het bestaan weten.

De wijk is zeer geliefd en kent een traditionele wachtlijst. De huidige wachtlijst is met 70 personen al langere tijd gesloten omdat er per jaar maar 2/3 mutaties zijn en dit jaar zelfs nog maar 1.