In Nederland is toch alles goed geregeld?

Wat betreft wetgeving zeker, maar ook hier proberen conservatieve krachten de abortuspraktijk in een negatief daglicht te plaatsen. Zij zijn volledig gericht op het terugdraaien van verworven vrijheden en rechten.

Wat we doen

 

  • We staan pal voor goede onafhankelijke keuzehulp. Die is nu niet te garanderen. Daarom voeren we samen met betrokken partners een politieke lobby. Een meerderheid van de Tweede Kamer spreekt zich nu uit voor bufferzones.
  • Wij dragen bij aan een meer open klimaat. We stimuleren het publieke debat over abortus. We zijn zichtbaar in media met onze acties en onze boodschap. Onder meer in NOS, AD, EenVandaag, OneWorld, MNRCAlgemeen Dagblad, Radio 1 en Trouw.
  • We publiceren persoonlijke ervaringen van vrouwen die te maken hebben gehad met een onbedoelde zwangerschap. Lees ze in ons speciale magazine.
  • Een gespreksgroep is gestart voor vrouwen die in het verleden voor een abortus hebben gekozen en behoefte ervaren daarover te praten. Meer groepen volgen.
  • Samen met De Bovengrondse zijn we het buddyproject gestart om vrouwen te begeleiden in hun bezoek aan een kliniek.
  • Het Humanistisch Verbond ontwierp een sticker voor iedereen die geen anti-abortusreclame wil ontvangen. Want JA voor de vrije keuze

 

Alles over onze campagne, acties, lobby en tot nu toe behaalde successen vind je in ons dossier. Wil je op de hoogte blijven van onze acties? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Word lid!

Het Humanistisch Verbond is een onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. We komen in actie als keuzes over leven, liefde, denken en dood in gevaar komen. Dankzij onze leden en donateurs is dit werk mogelijk. Ben je al lid? Dank je wel voor je steun!

Ben je nog geen lid? Sluit je vandaag nog aan en ontvang het nieuwe boek De Testamenten van Margaret Atwood. Ga naar de speciale actiepagina. 

Word lid

En ontvang het nieuwste boek van Margaret Atwood