Het Humanistisch Verbond strijdt voor een menswaardig levenseinde voor iedereen, en we stimuleren het gesprek over de dood. We agenderen, en helpen jou hoe om te gaan met eindigheid.

Wat vinden anderen?

Jan_de_Boer dichter

Lees de verhalen van Jan de Boer en Ferry Besseling Kabath en waarom zij het belangrijk vinden vrij te zijn om op een menswaardige manier te kunnen sterven.

Het verhaal van Jan: “Het liefst heb ik het middel. Ik neemt het in, en sterf met mijn naasten in de buurt. De ellende is natuurlijk dat als je dat doet, dat het dan stiekem moet.”

Het verhaal van Ferry: “Dat iemand anders voor mij beslist, daar moet ik niet aan denken.”

We geven je grip

Goed leven, goede dood. Beeld van Vizerskaya
Beeld door: Vizerskaya

Hoe kijk je naar de dood? Op de verdiepingsdag Goed Leven, Goede Dood vind je jouw vorm in hoe om te gaan met het laatste deel van jouw leven, of dat van een ander die je liefhebt. Meer informatie, data en locaties op cursushumanisme.nu

Voor Hierna

HV_L_06_web
Voor Hierna-Box Beeld door: Huib van Wersch

De dood is een onderwerp dat we het liefst vermijden. Terwijl erover nadenken zinvol is – en inzichten biedt. Hoe wil jij dat je geliefden jou herinneren? Wat laat je na? Hoe wil je dat je uitvaart eruitziet?

Het Humanistisch Verbond helpt je op weg met de Voor Hierna-box. Een fysieke verzamelplek voor alles wat jij belangrijk vindt rondom je laatste levensfase. Nieuwsgierig naar de box? Je vind ‘m hier. 

Sluit je aan bij de humanistische beweging

Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. Wij komen in actie als keuzes over leven, liefde, denken en dood in gevaar komen. Ons werk is alleen mogelijk dankzij steun van onze leden. Nog geen lid? Misschien is dit wel het juiste moment.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.