Wij staan voor een humaan levenseinde voor iedereen. De politiek mag op dit vlak niemand in de steek laten, maar het is ook belangrijk om zelf na te denken over dat lastige, maar onvermijdelijke onderwerp. We agenderen, brengen persoonlijke verhalen, achtergrond en bieden je grip hoe om te gaan met het levenseinde. Meer informatie hier.

Hoe ga je zelf om met de dood? Denken over de dood helpt bij het nadenken over wat je belangrijk vindt in het leven. Hoe helpt een fysieke box je daarbij? Lees hier meer over onze Voor Hierna-box! Oa hersenonderzoeker Dick Swaab, Humanistisch Verbond-lid Camiel Hamans en journalist/uitvaartdeskundige Marieke Henselmans vertellen erover. 

Hoe kijk je naar de dood?
Op de verdiepingsdag Goed Leven, Goede Dood ga je op zoek naar jouw vorm in hoe om te gaan met het laatste deel van jouw leven, of dat van een ander die je liefhebt. Kijk voor een cursus bij jou in de buurt op cursushumanisme.nu

Sluit je aan bij de humanistische beweging

Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. Wij komen in actie als keuzes over leven, liefde, denken en dood in gevaar komen. Ons werk is alleen mogelijk dankzij steun van onze leden.

Nog geen lid?

Word dan nu lid en ontvang het nieuwste boek van Henk Blanken Beginnen over het Einde, over euthanasie bij dementie. Lid ben je al vanaf 6 euro per maand. 

Vul het formulier hieronder in.