Dat geldt zeker als je onbedoeld zwanger bent. Dan moet je in alle vrijheid een keuze kunnen maken. De overheid moet die vrijheid waarborgen. Toch is de hulpverlening aan vrouwen die abortus overwegen langzaam in handen gekomen van antiabortusorganisatie Siriz. Wij vinden dat gesubsidieerde keuzehulp niet sturend mag zijn.

Vrouwen hebben recht op keuzehulp die niet inspeelt op schuld, schaamte en angst. Wij hebben deze belangrijke kwestie aangekaart bij de politiek. Door
onze actie ziet het ernaar uit dat een merendeel van de Tweede Kamer voor een subsidiestop aan anti-abortusorganisaties is, waaronder VVD en D66, maar zeker is dat nog niet. Help ons het recht op zelfbeschikking van vrouwen te verdedigen. Uw steun versterkt onze stem. Steun ons. Dan houden wij de politiek scherp.

In de media

Onze acties haalden vaak de media. Lees hier het overzicht.

Deel je verhaal

Schaamte, schuld en taboe spelen een steeds grotere rol bij abortus in Nederland. Er is een sterke lobby die abortus zelfs gelijkstelt aan moord. Het is daardoor voor vrouwen moeilijk er open over te praten, terwijl dat juist zo belangrijk is. En niemand wil lastiggevallen worden met allerlei (voor)oordelen, toch? Vind je dat ook en heb je een ervaring? Deel dan je verhaal en help met je verhaal ook anderen.

Ga naar humanisme.nu >>

Wil je op een andere manier betrokken zijn?

Mail dan naar Fiona Fortuin van het Humanistisch Verbond: [email protected]

Meer informatie vind je in ons dossier.

 

Schermafbeelding-2019-06-07-om-11.01.19

Fiona Fortuin

hoofd campagne en communicatie

Profiel-pagina