Direct naar de inhoud
Word lid
Anne de Rooij

Anne de Rooij (vereniging & activiteiten)

Anne de Rooij is lid van het bestuur van het Humanistisch Verbond voor vereniging & activiteiten.

Humanistische waarden zijn in het leven van Anne de Rooij van groot belang. “Dat je zelf over je eigen leven gaat en de mens de maat der dingen is, zijn waarden waar ik mij graag voor wil inzetten. Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn leven kan vormgeven zoals hij of zij dat wil.”

Al tijdens de middelbare school bestudeerde ze de werken van prominente humanisten. “Als pubermeisje las ik Utopia van Thomas More en Erasmus en na de middelbare school ben ik filosofie gaan studeren in Utrecht.” Anne studeerde uiteindelijk af in film- en televisiewetenschappen, bedrijfskunde en filosofie. Eerdere bestuurservaring deed ze al op bij de Nederlandse vereniging voor Slechthorenden en Stichting Hoormij. “Daar heb ik ervaren hoe leuk het is om ‘erbij te horen’.” Daarnaast is ze ambtenaar. Ze werkte jaren als onderzoeker bij de provincie Noord-Holland en nu als programmamanager Omgevingswet bij het ministerie van Defensie.

“De rode draad in mijn werk is het combineren van inhoudelijke thema’s met samenwerking. Ik ben heel blij dat ik voorgedragen ben als bestuurslid Verenigingszaken bij het Humanistisch Verbond.”

Deel dit

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.