Op zaterdag 30 oktober kunnen mensen op corona-veilige en gepaste wijze hun overledenen herdenken bij Villa TrösT. Allerzielen Alom biedt gelegenheid om de doden te herdenken op een manier die aansluit bij de samenleving van nu. De versie van Dordrecht 2021 bestaat uit drie rituelen die rondom Villa TrösT worden opgezet, twee zijn er buiten georganiseerd. De herdenkingsactiviteiten gaan open voor bezoekers om 11 uur en sluiten om 16 uur.

Kunstenaar Ida van der Lee heeft Allerzielen Alom vanuit de beeldende kunst ontwikkeld. De kunst als motor van de verbeelding – dat past bij het mysterie van de dood. Allerzielen Alom is vernieuwend, inspirerend en voor iedereen toegankelijk. Respect, toegankelijkheid en inspiratie zijn de belangrijkste waarden. Het is de bedoeling dat Allerzielen Alom een nieuwe levende traditie wordt en door iedereen kan worden opgepakt.

Villa TrösT is gehuisvest aan de Dubbeldamseweg Zuid 183 te Dordrecht in een monumentaal pand op de grens met de Essenhof. Vrijwilligers bieden er een luisterend oor aan mensen met verdriet door rouw en verlies. Elke doordeweekse ochtend staat het espresso apparaat aan en de deur open. Verder zijn er activiteiten als brieven schrijven, schilderen en verstillingsmomenten voor mensen in de rouw. Lees meer via het activiteiten overzicht op www.villatrost.nl.