Direct naar de inhoud
Word lid

Allard de Jong (Marketing, Communicatie en Werving)

Allard de Jong is bestuurslid voor Marketing, Communicatie en Campagnes

Allard de Jong is algemeen bestuurslid met portefeuille, marketing, communicatie en campagne.

Hij werkt in marketing, communicatie en politieke lobby. In de gezondheidszorg werkte hij als manager bij verschillende organisaties. Pers- en wetenschapsvoorlichting, fondsenwerving, marketing en communicatie waren daar zijn aandachtsgebieden. Het Humanistisch Verbond kwam een aantal jaar geleden op zijn pad. “Ik zag de documentaire en de campagne Onder Ongelovigen en was geschokt! Dat ongelovig zijn in zoveel landen strafbaar is en leidt tot gevangenisstraf of zelf de doodstraf, had ik niet durven vermoeden. Intimiderende en verontrustende aantallen!”

Van hieruit is hij zich gaan verdiepen in de wereld die schuilgaat achter het Humanistisch Verbond. Een rijke wereld ontdekte hij al snel. “Ik denk dat juist vandaag de dag – kijk naar het islamitisch terrorisme dat mensen bang en onzeker maakt – bewegingen als het Humanistisch Verbond urgenter worden. Niet door pasklare antwoorden, maar met een breed geschakeerde rijke denkwereld en een groot aanbod van activiteiten en steun op vrijwel alle levensgebieden. Met veel overtuiging ben ik lid geworden. Ook als bestuurslid zal ik me graag inzetten en me ook verder laten inspireren.”

Verbinden en overbruggen

Over zijn idealen zegt De Jong: “Mijn idealen zijn verbinden en overbruggen. Die ben ik nooit kwijt geraakt. Deze idealen zijn altijd richtinggevend geweest in mijn leven en loopbaan tot nu toe. Na mijn studie deed ik als dienstweigeraar eerst mijn vervangende dienstplicht, om daarna aan de slag te gaan in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Als jonge honden van een brancheorganisatie wilden we destijds de zorg voor verstandelijk gehandicapten veranderen. Veel gehandicapten woonden in verafgelegen voorzieningen. Dat kon anders, vonden wij. We ontwikkelden aanbod op de gebieden wonen, werken en vrije tijd, waarmee een grote groep van gehandicapten midden in de samenleving kon leven.”

Deel deze pagina

Vrij denken, samen leven. Sinds 1946.

Blijf op de hoogte van acties voor een menselijker samenleving, inspirerend nieuws en evenementen.