2019-08 – AlettaJacobswandeling

Tijdens deze uitjes combineren we gezelligheid en lekker eten met de verdieping in de inspirerende geschiedenis van beroemde humanisten of vrijdenkers. Fietsten we drie jaar geleden naar Aduard om te leren van Rudolf Agricola en de Aduarder kring; twee jaar geleden togen we helemaal naar Den Haag om ons te verdiepen in Spinoza. Deze keer blijven we gewoon in Stad en laten we ons inspireren door vrijdenker en feminist Aletta Jacobs die zich 150 jaar geleden als eerste vrouwelijke student in Nederland inschreef bij de RuG.

We maken een stadswandeling langs locaties waar de geschiedenis ligt van vrouwen zoals Aletta Jacobs die grenzen verlegden en vastberaden de weg vrijmaakten voor de vrouwelijke studenten en wetenschappers van nu. Daarna maken we ruimte voor spel en gezelligheid en zullen we gezamenlijk eten. We houden het zo veilig mogelijk wat betekent dat we zoveel mogelijk buiten proberen te zijn waar het weer het toelaat.

 

We ontmoeten elkaar voor het academiegebouw!

 

Kom je voor het eerst, of ben je nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom! We zijn een groep twintigers, dertigers en enkele jonge veertigers die diepgang en gezelligheid combineren in een open sfeer. Meer informatie vind je op onze website

 

 

Fotocredits:
Foto Universiteitsgebouw: J.G. Kramer, Groninger Archieven
Foto “Dr. Aletta H. Jacobs, arts” [Public domain], via Wikimedia Commons