2023-09 NVC3

Opnieuw vanwege de grote belangstelling vorige keer: Onze workshop geweldloze communicatie door Christiaan Zandt. Als dit wat voor je is kun je ook meedoen met de vervolgworkshop.

Geweldloze communicatie, ookwel bekend als nonviolent communication, is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg. Hij deed jarenlang onderzoek naar communicatie die bijdraagt aan contact en samenwerking. Wereldwijd wordt geweldloze communicatie benut om verbinding te versterken.

‘Geweldloos’ duidt hierbij op een intentie: het gaat om verbinding waarbij ieders behoefte telt. In het hart van geweldloze communicatie schuilt een bewustzijn van behoeften die we als mens delen.

Geweldloze communicatie is verschillende dingen voor verschillende mensen: een manier om de verbinding met zichzelf te versterken die leidt tot meer keuzevrijheid, een set vaardigheden om dialoog aan te gaan óf een manier om de samenwerking in bijvoorbeeld opvoeding, onderwijs en organisaties te veranderen.

Tijdens deze avond kun je op een interactieve manier ervaren wat geweldloze communicatie te bieden heeft. Hoe deze gespreksvorm kan bijdragen om aanwezig te blijven in een (lastig) gesprek, in plaats van in je eigen patronen te schieten. Hoe het je in staat stelt om, aan de hand van concreet te oefenen vaardigheden, verbinding te maken met de eigen behoeften én die van anderen, zodat gesprekken leiden tot samenwerking die energie geeft, vertrouwen bouwt en duidelijkheid biedt.

We bieden dit keer een combiticket aan, zodat je extra-voordelig kunt deelnemen aan de vervolgworkshop in oktober. Meer informatie hier.

Datum en tijd Donderdag 7 september 2023, 20:00 – 22:00 uur

Locatie Humanistisch Centrum, W.A. Scholtenstraat 2, Groningen

Route
Bekijk op Google Maps

Voor wie Voor iedereen in de leeftijd 18 t/m 45 jaar die wil leren hoe je op een andere, verbindende manier met elkaar in gesprek kunt gaan.

Prijs Combiticket (met vervolgworkshop) € 12,- voor leden van het Humanistisch Verbond, studenten en minima. €20,- voor niet-leden.
Prijs Los (alleen deze workshop): €7,50 voor leden van het Humanistisch Verbond, studenten en minima. €12,- voor niet-leden.
*Normaal gesproken is de prijs een stuk hoger. Het merendeel wordt gedragen door het Humanistisch Verbond.

Aanmelden stuur een mail naar [email protected]

Meer info: