Het thema van het verhaal is dat iedereen mag zijn wie hij/zij/die is; zich verbonden weet met het grotere geheel waarvan hij/zij/deze onderdeel uit maakt. Uit verbondenheid in denken en spreken kan beweging ontstaan; een samenwerking waarin ieder een aandeel heeft.

Niels vertelt ons het verhaal over het Wicht van de Garmhof. Over mensen die de moed hebben om zuiverheid voor te staan ​​​​en te delen.

Door te durven elkaar te leren kennen, zoveel vertrouwen in jezelf te vinden dat je het hart durft te laten spreken en te luisteren naar het andere verhaal uit het hart van de ander. Door de diversiteit te omarmen en niet je gelijk te willen bekrachtigen. Zo kan iedereen in meerdere of mindere mate meehelpen iets in beweging te zetten.

De mythe van de Garmhof kan een inspiratie zijn om de moed te vinden levensverhalen te delen, elkaar te vinden, kennis te nemen van de verschillen en overeenkomsten, krachten te verbinden en in beweging te komen. Het verhaal kan ons aanzetten tot het schrijven en vertellen van levensverhalen, waarbij de levensboom symbolisch gebruikt kan worden.

Programma:
10:30-11:00 uur: Ontvangst met koffie/thee en krentenwegge in het restaurant.
11:00-12:00 uur: Theater Niels Brandaan in de jachtkamer.
12:15-14:00 uur: Lunch in het restaurant.

Aanmelding per mail bij het secretariaat  [email protected].

Eigen bijdrage: €10,00 per persoon.
Graag het bedrag minimaal 2 dagen van tevoren overmaken op rekeningnummer: NL07 TRIO 0198 4329 09 ten name van de penningmeester Humanistisch Verbond Drenthe onder vermelding van HV-lezing 9 april 2022.