Spoor van de mammoet

Wandelroute door Buinerveld, in de boswachterij Odoorn-Exloo op de Hondsrug. De Hondsrug is door ijsstromen 150.000 jaar geleden ontstaan en al eeuwen bewoond. Een langgerekte zandrug van Emmen tot de stad Groningen. IJs en mens lieten overal zichtbare sporen achter; van gletsjerkuilen tot hunebedden en van karresporen tot keienwegen. In dit oeroude landschap, waar de Drentse Aa ontspringt, vind je het Buinerveld: een prachtig bos, uitgestrekte heide en idyllische vennen.

Datum zondag 29 mei 2022

Aanvang 10:30 uur

LET OP: Verzamelpunt/vertrekpunt Parkeerplaats SV Borger, De Drift 6, Borger Google Maps

Afstand 5,5 kilometer

Bijzonderheden De route is ook toegankelijk voor scootmobiels. Na afloop is er -voor wie wil- een nazit in hartje Borger of in Buinen bij Brasserie Byzonder.

Meer informatie over dit gebied vindt u hier

Prijs deelname aan de wandeling is gratis.
Drankjes na afloop zijn voor eigen rekening.

Aanmelden Graag aanmelden door te bellen of te mailen naar Wim Roeleveld 06-51322851, Wim Roeleveld

Aanmelden vooraf is niet verplicht, maar wordt wel erg op prijs gesteld. Opgave kan tot een uur voor vertrek van de wandeling. Een uur voor de wandeling controleert de organisator diens mailbox.

Twijfels over de weersomstandigheden op de dag van de wandeling? Mail of bel dan bij zekerheidshalve (tot uiterlijk een uur voor vertrek) met degene die de wandeling organiseert: Wim Roeleveld 06-51322851, Wim Roeleveld