Lieveren-wandelen

Lieveren (Drents: Lievern) is een esdorp in de gemeente Noordenveld, in de Nederlandse provincie Drenthe. Het dorp telde in 2021 120 inwoners volgens het CBS. De gemeente geeft een getal van circa 250 inwoners.

Het dorp bestond al in de middeleeuwen. In 1490 komt de plaats voor als (tho) Liveren, in 1490 als Lijver Holt en in 1531 als Lijveren. De naam Lieveren is waarschijnlijk afgeleid van een familienaam Livere.

Lieveren is onder andere bekend als naamgever van het Lieversche Diep, de nog meanderende bovenloop van het Peizerdiep. Ten noorden van het dorp ligt het natuurreservaat het Lieverder Noordbosch en het Mensingebos.

We parkeren bij het Oostervoortsche Diep, gelegen aan het einde van de weg Zuidesch tussen Lieveren en Langelo. De parkeerplaats ligt ongeveer 1 km van Café Hart van Lieveren.

De wandeling start om 10.30 uur en is tussen de 3 en 4,5 km.
Deelname aan de wandeling is gratis.
Na afloop koffie drinken bij Café Hart van Lieveren. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Afbeelding: (cc) Wikimedia, Ahospers (link)

Datum zondag 9 oktober 2022

Aanvang 10:30 uur

Verzamel/vertrekpunt Langs het Oostervoortsche Diep, gelegen aan het einde van de weg Zuidesch tussen Lieveren en Langelo. Google Maps

Eindlocatie Koffie drinken bij Café Hart van Lieveren.

Bijzonderheden De afstand van de wandeling is 3 á 4,5 km.

Kosten Deelname aan de wandeling is gratis. Drankjes na afloop zijn voor eigen rekening.

Aanmelden en inlichtingen Graag aanmelden door te bellen of te mailen naar Marijke en Pieter Hofman: 0592 – 343595 / 0619003043 / hofbak@ziggo.nl.  Aanmelden kan tot 2 uur voor aanvang.