Startpunt van de wandeling is het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Hiervandaan lopen we over een door reuzenbeuken geflankeerd bospad naar de schaapskooi. Onderweg zien we wat ‘ motorzaagkunst’. Bij de schaapskooi kunnen we even schaapje knuffelen (als ze er zijn;-). We vervolgen ons pad over de heide met wat ‘verdwaalde’ bomen. Met een beetje geluk zien we wat wild of grote grazers rondlopen.

Met een ommetje over de heide lopen we dan naar het Posbank monument waar we  (bij mooi weer) van het grootse uitzicht kunnen genieten  over heide en bos richting IJssel- en Rijnvallei en Elterberg/Montferland. Het naastgelegen  Posbank paviljoen is vervolgens goed voor een drankje e.d.

Na de pauze vervolgen we onze wandeling in zuidelijke richting en heuvelaf naar de voetbrug bij de voormalige ‘Jufferboom’. Deze markante  monumentale eik is helaas ter ziele gegaan zo’n 20 jaar geleden, maar er groeit een nieuw exemplaar.

Vanaf deze brug verandert het landschap weer van heide in bos (het Groene Woud). Het territorium van o.a. de bospieper, de specht en een paar kamperende natuurliefhebbers. Nog even en we zijn terug bij het bezoekerscentrum.

Wandelen vertraagt. Als je wandelt, ontdek je stap voor stap de wereld. Zo ontstaat ruimte voor verwondering.

Bijzonderheden
De afstand van de wandeling is ca. 7 kilometer. De wandeling is niet geschikt voor minder validen.

Prijs
Deelname aan de wandeling is gratis. Consumpties e.d. zijn voor eigen rekening.

Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig en kan bij Paul van Oosten.

Voorbehoud
De wandeling gaat door bij redelijk of goed weer. Aanmelders ontvangen één dag van tevoren een e-mail over het doorgaan van de wandeling.