braak

De Braak is een landgoed van 29 hectare van Natuurmonumenten aan de noordzijde van Paterswolde, bestaande uit parkbos, weilanden en gemengd bos. Het park is door tuinarchitect Roodbaard in de 19e eeuw in Landschapsstijl ontworpen. Kenmerkend zijn kronkelende laantjes, doorkijkjes en sierlijke vijvers.

Op De Braak vindt u een berceau (loofgang) bestaand uit beuken die met de toppen in elkaar zijn gevlochten en een doolhof. Dit doolhof van haagbeuken is gelegen in het parkbos. Het is mogelijk het oudste haagdoolhof van Nederland. Vermoedelijk bevond zich op deze plaats in 1825 al een doolhof, hoewel het huidige doolhof pas later werd gerealiseerd. De huidige 3.000 haagbeukjes dateren uit 1986, toen het doolhof grondig werd vernieuwd. In het midden van het doolhof bevindt zich een open ruimte met een bankje.

Datum zondag 11 december 2022

Aanvang 10:30 uur

Verzamelpunt/vertrekpunt Parkeren bij de ingang van het landgoed, gelegen aan de B-weg van de Hoofdweg t/o de weg naar Huize Vennebroek, ongeveer 1,5 km vanaf de rotonde gelegen aan het einde van de Meerweg. Google Maps

Bijzonderheden De afstand van de wandeling is 3 á 4,5 km.

Prijs deelname aan de wandeling is gratis.
Drankjes na afloop zijn voor eigen rekening.

Aanmelden en inlichtingen Graag aanmelden door te bellen of te mailen naar Marijke en Pieter Hofman: 0592 – 343595 / 0619003043 / [email protected].  Aanmelden kan tot 2 uur voor aanvang.