Vosbergen
Beeld door: wikipedia.org

Het Landgoed Vosbergen is rond 1900 ontstaan. Het echtpaar Kraus-Groeneveld kocht in 1890 een boerderij en wat bos. De boerderij werd in de loop van de tijd uitgebouwd tot de huidige villa en het landgoed tot zijn huidige omvang van 110 ha. Het wordt nu beheerd door de Kraus-Groeneveld Stichting.

Landgoed Vosbergen maakt deel uit van de ‘landgoederengordel Eelde’, die samengesteld is uit de landgoederen De Braak, Vennebroek, Lemferdinge, De Duinen, Vosbergen en Oosterbroek. Samen met de aangrenzende polder Lappenvoort en het Friesche Veen vormen de landgoederen een uitgelezen wandelgebied met een aantrekkelijke flora en fauna.

Datum zondag 3 april 2022

Aanvang 10:30 uur

Verzamelpunt/vertrekpunt We starten vanaf de parkeerplaats aan de Vosbergerlaan die zich op 50 meter bevindt van de Burgemeester Legroweg. Vanuit Eelde en De Punt bevindt de laan zich in een bocht van de Burgemeester Legroweg bij het Vliegveld. Google Maps

Bijzonderheden De afstand van de wandeling is 3 á 4,5 km.

Prijs deelname aan de wandeling is gratis.
Drankjes na afloop zijn voor eigen rekening.

Aanmelden en inlichtingen Graag aanmelden door te bellen of te mailen naar Marijke en Pieter Hofman: 0592 – 343595 / 0619003043 / [email protected].  Aanmelden kan tot 2 uur voor aanvang.