wandelen

Ten westen van Arnhem richting de Veluwe ligt een gebied waar eind 19de, begin 20ste eeuw veel gegoede families een landgoed hadden, als buitenverblijf, voor de jacht of ook voor innovatieve fabrieken. Veel buitenverblijven, landhuizen en fabrieken zijn inmiddels verdwenen, deels ook ten gevolge van de hevige strijd in de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig zijn er heel wat landgoederen in de loop van de tijd overgenomen door nationale organisaties zoals Staatsbosbeheer en Gelderse Landschappen, zodat de prachtige natuur nu voor iedereen toegankelijk is.

De wandeling begint in Park Hartenstein, vervolgt door de bossen van het landgoed De Oorsprong, waar we langs landhuizen, beekjes, watervallen en vijvers lopen. Daarna gaan we terug naar het beginpunt via de Bilderbergbossen ten noorden van de Utrechtseweg.

Startpunt/verzamelplek: We verzamelen bij restaurant Klein Hartenstein, Utrechtseweg 226, 6862 AZ Oosterbeek (naast het Airbornemuseum).

Bijzonderheden: De wandeling gaat hoofdzakelijk over bospaden door een heuvelachtig gebied en is daardoor minder geschikt voor mindervaliden.

Kosten: Deelname aan de wandeling is gratis. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Aanmelden is niet verplicht, maar wel prettig en kan bij Paul van Oosten.

Voorbehoud: De wandeling gaat door bij redelijk of goed weer. Deelnemers ontvangen één dag van tevoren een e-mail over doorgang van de wandeling.

Wandelen vertraagt. Als je wandelt, ontdek je stap voor stap de wereld. Zo ontstaat ruimte voor verwondering.