humanistisch wandelen beeld
Wandelaars in park
Beeld door: Nanda van Bodegraven
Darwinplantsoen met Spinozabank, in Amsterdam
Beeld door: Nanda van Bodegraven

Wandel mee door Amsterdam Oost en Amsterdam Centrum, langs enkele speciale banken in Amsterdamse stadsnatuur, die onderdeel zijn van de Spinozafietsroute. Tijdens de wandeling staat verbondenheid centraal, een van de kernwaarden van het humanisme. We reflecteren met elkaar op de verbinding met de natuur en wat deze voor ons betekent, aan de hand van de omgeving en podcasts waarin wetenschappers zoals Robert Dijkgraaf, filosofen en Amsterdammers aan het woord komen over mens en natuur.

We gaan de dialoog aan met elkaar over wat het betekent om (samen!) mens te zijn in relatie tot de natuur. We onderzoeken met elkaar eigen ervaringen aan de hand van thema’s uit de podcasts. Zoals: wanneer raakt de natuur jou? Wanneer voel je juist geen verbinding met de natuur? Biedt de natuur ook ervaringen van ontzag, van dat wat onszelf overstijgt, van dankbaarheid misschien?

Beginpunt van de wandeling is Park Frankendael, we eindigen bij Artis. De wandeling wordt begeleid door humanistisch geestelijk verzorger Beate Giebner en filosoof Nanda van Bodegraven. We nodigen je van harte uit om deze wandeldialoog mee aan te gaan. Vergeet niet je telefoon en oordopjes mee te nemen!

Datum  maandag 20 juni 2022

Tijdstip 19:30 – 21:30 uur (het is een afwisselend en rijk programma, mogelijk is er een kwartiertje ‘uitloop’!)

Startpunt/verzamelplek Verzamelen tussen 19:15 – 19:30 uur bij Park Frankendael, bij de poort naast Villa Frankendael. Google Maps

Bijzonderheden Neem oortjes/koptelefoon en je smartphone mee: we gaan naar enkele korte podcasts luisteren.

Eindpunt van de wandeling is Artis.

Gespreksleiders humanistisch geestelijk verzorger Beate Giebner en filosoof Nanda van Bodegraven.

Prijs De wandeling is gratis, wel graag hieronder opgeven. Er is beperkt plaats.

Aanmelden via het formulier onderaan op deze pagina.

Helaas volgeboekt. Was je net te laat?

Meld je aan voor de wachtlijst. Dan hoor je van ons als er toch nog een plek vrijkomt.

Zo is de boodschap van het humanisme. De verkondiging van een bestaan, waarin de mens op iedere trap van ontwikkeling en ontplooiing zichzelf verwerkelijkt door zijn betrokkenheid op het niet-zelf. – Jaap van Praag

Gespreksbegeleiders bij de wandeling

Beate Giebner

Beate Giebner is humanistisch geestelijk verzorger, ofwel professioneel zingever. Ze is aangesloten bij het Centrum voor Levensvragen in Amsterdam en Diemen. Geestelijk verzorgers luisteren en stellen de goede vragen, zodat je meer inzicht krijgt in wat jou bezighoudt en wat wezenlijk voor je is. “Door mijn lange ervaring als humanistisch geestelijk verzorger in een academisch ziekenhuis weet ik maar al te goed hoe kwetsbaar wij mensen zijn – en hoe krachtig tegelijk ook.”

Nanda van Bodegraven, kinderfilosoof en inspirator bij Wat zou jij doen? on tour 2019, Oirsbeek, Limburg

Nanda van Bodegraven is filosoof en natuur- (wetenschap) liefhebber. De mens als denkend dier vormt het hart van haar belangstelling. Ze is tevens oprichter van het project Vrijheid van Amsterdam waarvanuit onder andere de Spinozafietsroute en de filosofentegelroute werd uitgezet. Het Humanistisch Verbond hielp hieraan mee met financiën en meedenken. Begin 2022 verscheen haar boek Het gedachtendier. Hoe we werden wie we zijn.

Ja plaats mij op de wachtlijst

Heb je vragen, kom je er niet uit? Laat het ons weten. Stuur een mail naar [email protected]. Bedankt alvast!

Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland: zelf denken, samen leven

Vanuit Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam Amstelland organiseren we regelmatig activiteiten. Iedere derde week van de maand een HUMA-café bij Perdu, met lezingen en debatten. Daarnaast kun je inspiratie opdoen en je geest verrijken bij cursussen, een open café, filosofische wandelingen, fietstochten en meer. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.  > Nu op de agenda

Blijf op de hoogte van HUMA-café edities, cursussen en ander nieuws

Maandelijks sturen we een nieuwsbrief uit vanuit Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland. Om je te inspireren met nieuws over onze activiteiten, cursussen, verdiepingsdagen en thema’s waarover we met elkaar nadenken en spreken. Iedereen kan zich aanmelden, of je nou lid bent of niet.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland
Dan ontvang je elke maand inspiratie en nieuws over onze activiteiten, cursussen, verdiepingsdagen en thema’s waarover we met elkaar nadenken en spreken.


E-mailadres:

☑ We gaan zorgvuldig om met je gegevens, je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.