Wandelaars in park
Beeld door: Nanda van Bodegraven
Darwinplantsoen met Spinozabank, in Amsterdam

Tijdens de wandeling staat verbondenheid centraal, een van de kernwaarden van het humanisme. Vanuit de humanistische gedachte is zelfbeschikking essentieel, maar denken we niet alleen aan onszelf. Als mens zijn we zelf verantwoordelijk voor het geven van zin aan het leven. Zelfverwerkelijking die rekening houdt met de belangen van onszelf en van anderen. We geven zin aan ons leven in het hier en nu en doen dat met respect voor de keuze van anderen en voor de natuur en andere levende wezens. Mens-zijn betekent dus ook verbonden zijn, ingebed, kwetsbaar en afhankelijk van elkaar én de natuur.

bank in Oosterpark Amsterdam

De wandeling wordt begeleid door humanistisch geestelijk verzorger Beate Giebner en filosoof Nanda van Bodegraven. Tijdens de wandeling reflecteren we met elkaar op de verbinding met de natuur en wat deze voor ons betekent, aan de hand van de omgeving en podcasts met inspirerende verhalen. We gaan de dialoog aan met elkaar over wat het betekent om (samen!) mens te zijn in relatie tot de natuur. We nodigen je van harte uit om deze wandeldialoog mee aan te gaan.

Datum  maandag 20 juni 2022

Tijdstip 19:30 – 21:30 uur

Startpunt/verzamelplek Verzamelen tussen 19:15 – 19:30 uur bij Park Frankendael, bij de poort naast Villa Frankendael.

Bijzonderheden Neem oortjes/koptelefoon en je smartphone mee: we gaan naar enkele korte podcasts luisteren. Eindpunt van de wandeling is Artis. Gespreksleiders: humanistisch geestelijk verzorger Beate Giebner en filosoof Nanda van Bodegraven.

Prijs De wandeling is gratis, wel graag hieronder opgeven. Er is beperkt plaats.

Ja ik wandel mee

Zo is de boodschap van het humanisme. De verkondiging van een bestaan, waarin de mens op iedere trap van ontwikkeling en ontplooiing zichzelf verwerkelijkt door zijn betrokkenheid op het niet-zelf.

Gespreksbegeleiders bij de wandeling

Attachment #10682

Beate Giebner is humanistisch geestelijk verzorger, ofwel professioneel zingever. Ze is aangesloten bij het Centrum voor Levensvragen in Amsterdam en Diemen. Geestelijk verzorgers luisteren en stellen de goede vragen, zodat je meer inzicht krijgt in wat jou bezighoudt en wat wezenlijk voor je is. “Door mijn lange ervaring als humanistisch geestelijk verzorger in een academisch ziekenhuis weet ik maar al te goed hoe kwetsbaar wij mensen zijn – en hoe krachtig tegelijk ook.”

Nanda van Bodegraven, kinderfilosoof en inspirator bij Wat zou jij doen? on tour 2019, Oirsbeek, Limburg

Nanda van Bodegraven is filosoof en natuur- (wetenschap) liefhebber. De mens als denkend dier vormt het hart van haar belangstelling. Ze is tevens oprichter van het project Vrijheid van Amsterdam dat onder andere tien stoeptegels plaatste in Amsterdam Centrum met citaten van filosofen uit de zeventiende eeuw. Het Humanistisch Verbond hielp hieraan mee met financiën en meedenken. Begin 2022 verscheen haar boek Het gedachtendier. Hoe we werden wie we zijn.

Ja ik wandel mee!

Het is op dit moment nog niet mogelijk om je aan te melden. Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief van Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland, dan ontvang je een reminder in je mailbox.

Heb je vragen, kom je er niet uit? Laat het ons weten. Stuur een mail naar [email protected]. Bedankt alvast!

Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland: zelf denken, samen leven

Vanuit Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam Amstelland organiseren we regelmatig activiteiten. Iedere derde week van de maand een HUMA-café bij Perdu, met lezingen en debatten. Daarnaast kun je inspiratie opdoen en je geest verrijken bij cursussen, een open café, filosofische wandelingen, fietstochten en meer. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.  > Nu op de agenda

Blijf op de hoogte van HUMA-café edities, cursussen en ander nieuws

Maandelijks sturen we een nieuwsbrief uit vanuit Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland. Om je te inspireren met nieuws over onze activiteiten, cursussen, verdiepingsdagen en thema’s waarover we met elkaar nadenken en spreken. Iedereen kan zich aanmelden, of je nou lid bent of niet.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Humanistisch Verbond Amsterdam Amstelland
Dan ontvang je elke maand inspiratie en nieuws over onze activiteiten, cursussen, verdiepingsdagen en thema’s waarover we met elkaar nadenken en spreken.


E-mailadres:

☑ We gaan zorgvuldig om met je gegevens, je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.