Je gelooft niet meer. Of je twijfelt. Maar als je dat loslaat, wat dan? Je laat niet alleen je religie achter, maar vaak ook je sociale omgeving of misschien wel je familie. Wat doet dat met je?

En dan?
Vanuit welke gedachte of overtuiging richt je nu je leven in?
En wat neem je mee uit je verleden en wat laat je los?
Wat versterkt jou en waar vind jij je inspiratie?

In  3 avonden met verschillende opdrachten en gespreksvormen krijg je meer beeld van je eigen denken en meer houvast voor het vormen van jouw eigen zienswijze. Dit doen we door de eerste bijeenkomst in gesprek te gaan en te ontdekken wat je meeneemt uit dit proces en welke stappen je daar in kunt gaan zetten.
In de tweede bijeenkomst gaat het over het scheppen van je eigen kader: Hoe verhoud ik mij t.o.v. mijn omgeving?
In de laatste sessie ga je je eigen richting meer bepalen. Hoe geef je jouw proces verder vorm?

De eerste sessie bestaat vooral uit het voeren van een gesprek met volgens de methodiek van Jump Movement en een verdieping hierop. De andere 2 sessies zijn een afwisseling tussen theorieën en kennis en het toepassen in opdrachten.

Een deelneemster van de eerste cursus deelt met ons:
“De cursus zet aan tot zelfonderzoek. Het samen delen voelt ondersteunend. Er is veel herkenning”

Wil je meedoen? De cursus bestaat uit 3 avonden en is volledig gratis.

Deze cursus wordt geoorganiseerd door afdeling Zeeland en zal plaatsvinden in Oktober. De data hiervan staan nog niet vast, maar  dit gaat om 3 maandagen of dinsdagen: 9 of 10, 23 of 24 en 30 of 31 oktober. Je kan je alvast vooraanmelden. Wanneer de exacte tijd bekend is, wordt u hierover geïnformeerd. Deze informatie komt dan ook op de site te staan.

  • Je gegevens

vrijdenkplaats-geloofsverlater-humanistischverbond

De Vrijdenkplaats

De Vrijdenkplaats is een platform voor geloofverlaters, zoekers en twijfelaars. Het biedt verbinding, herkenning, veiligheid en inspiratie.

Banner Vrijdenkplaats (8)

Aanmelden

Het Humanistisch Verbond is de enige onafhankelijke organisatie die staat voor een vrije en humane samenleving. Steun ons nu en word lid!