Meedoen met Keti Koti in Amersfoort? Op vrijdag 30 juni om 15.30 verzamelen mensen die meedoen aan de optocht zich op De Hof. Deze tocht is van 16.00 tot 17.00 uur naar de Nieuwe Stad waar de herdenking plaats vindt van 17.00 tot 18.00 uur. Aanmelden kan op [email protected][email protected].

Keti Koti (ketenen gebroken) is een van oorsprong Surinaamse feestdag, jaarlijks op 1 juli, ter viering van de afschaffing van de slavernij, nu 150 jaar geleden. In verschillende plaatsen in Nederland is rond 1 juli aandacht hieraan geschonken. En dat willen wij in Café Vrijdenken ook doen. Hoe heeft u die aandacht ervaren, wat vond u goed, wat zou anders kunnen, vindt u dat er heden ten dage nog sprake is van slavernij? Graag willen wij met u hierover van gedachten wisselen.

Café Vrijdenken op Vrijdag is op de eerste vrijdag van de maand. U en alle inwoners van Amersfoort en omgeving zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten, koffie/thee te drinken en in gesprek te gaan. Een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee is welkom.

Graag heten wij u van harte welkom tijdens de zomermaanden:

Theetuin De Heyligenberg, van 11.00 uur tot 12.30 uur, Heiligenbergerweg 1A in Leusden

De Theetuin bereikt u door op de Heiligenbergerweg de Lockhorsterweg in te slaan en neem daarna de tweede ingang. U kunt parkeren op het terrein met de auto of fiets en bus 17 stopt vlakbij de Theetuin. De koffie/thee staat voor u klaar!

De coronabasisregels zijn niet meer van toepassing. Maar toch, bij (mogelijke) besmetting of verkoudheid: blijf thuis!

Terugblik op het Café van Vrijdag 2 juni 2023

Deze ochtend kregen we een kijkje op landgoed de Heiligenberg. Marinus van Doleweerd, BOA en Ambachtsman van Stichting de Boom vertelde over de historie van het landgoed, over de flora en fauna én over de vlaggenbrug. Een vlaggenbrug vindt u alleen op landgoederen. Nederland is een waterland en kent vele vormen van bruggen, maar een vlaggenbrug kenden de meesten van ons niet. Het was een inspirerende, leerzame en heerlijke wandeling over het landgoed.

Café Vrijdenken op Vrijdag is een initiatief van het Humanistisch Verbond en Humanitas Eemland. Wil je meer weten over dit initiatief, stuur dan een mail naar [email protected] of [email protected] of kom langs!