Vrede

Bij de oproep om slachtoffers te helpen vinden we weinig tegenspraak, maar willen we ook wapens sturen of zelfs meevechten? Moeten we vuur met vuur bestrijden om onze waarden en de integriteit van Oekraïne te beschermen, of zijn de mensenlevens die daarbij verloren gaan het allemaal niet waard? Hoeveel doden ben je bereid te accepteren voor jouw vrijheid, of voor jouw land?

Dit is de vraag die onze spreker Willem de Haan stelt in zijn pacifistische boodschap.

Het is niet lang geleden dat veel mensen zichzelf openlijk pacifist noemden. Als we naar de afgelopen oorlogen kijken, werden die echter vaak als vanzelfsprekend militair beantwoord. Kunnen we ons nog een geweldloze opstelling veroorloven als we een oorlog willen stoppen?

Op 8 september gaan we op basis van de lezing van Willem de Haan in gesprek over Vrede, om zo te ontdekken wat onze houding is bij de oorlog in Oekraïne (maar niet beperkt tot die oorlog).

 

–  Aanvang: 19:30 (inloop vanaf 19:15)
– Toegang gratis
– Aanmelden: [email protected]

willem-de-haan

Willem de Haan is onderzoeksjournalist voor de VPRO en HUMAN en documentairemaker, part time docent journalistiek, gastspreker, interviewer en voorzitter op debatavonden.

In april 2015 won hij samen met Kees Vlaanderen de Groninger Persprijs 2014 voor hun documentaire “Het is uw land” over het Nederlandse uitzetbeleid.