Het Onbenoembare is een theatervoorstelling over de angst voor het onbekende, de zoektocht naar waarheid en de onmogelijkheid om die te kennen. Deze existentiële horror-detective voert je mee langs een eeuwenoud mysterie. Ben jij vastberaden om de waarheid te achterhalen? Of durf je te vertrouwen op de waarheid van een ander?
In de late 17e eeuw wordt een mysterieus monsterlijk kind geboren in het dorpje Arkham, Massachusetts. In de eeuwen die volgen, proberen allerlei personages het bestaan van dit mysterieuze wezen te ontrafelen. Van een manipulatieve heksenjager tot aan een obsessieve schrijver uit 1922 – ze komen oog in oog te staan met iets dat ze wel willen, maar niet kunnen begrijpen. Hét wapen tegen angst lijkt steeds net buiten bereik te liggen: de waarheid.
 
Theatermaker Jasper van der Pijl is erg geïnteresseerd in het absurdisme: hij heeft zijn theaterstichting De Nutteloze Arbeider van de Onderwereld (DNAO) vernoemd naar een essay van Albert Camus over Sisyphus. Na afloop van de voorstelling gaat Jasper met het publiek in gesprek.

Tickets zijn verkrijgbaar op de website van DNAO. Leden van het HV krijgen 5 euro korting op een kaartje. Gebruik daarvoor bij het boeken de code LOVECRAFT2022.