voetnoot-mardjan-seighali

*Awraham Soetendorp (1943) is geboren in de Tweede Wereldoorlog. Op zijn 25ste werd hij rabbijn. Soetendorp bracht niet alleen zijn Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag hoop, maar hij reisde daarvoor ook de wereld over. Ook zet Soetendorp zich al zijn hele leven in voor vrede, rechtvaardigheid en dialoog. Ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag schreef hij, samen met journaliste Annemiek Leclaire, het boek ‘Levenslessen van een rabbijn’. Het motto van dat boek: ‘Tikwa lamrot hakol: hoop ondanks alles’.

Wat is hoop eigenlijk en hoe gaf hij zijn rabbinaat vorm en kleur? Cengiz vraagt het aan Soetendorp.

*Mardjan Seighali (1964) is voorzitter van het Humanistisch Verbond en was negen jaar directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Ze bekleedt al ruim drie decennia leidinggevende functies in diverse maatschappelijke organisaties. Seighali was in haar geboorteland Iran een activiste. Ze verzette zich tegen het gewelddadige Iraanse regime. Op 17-jarige leeftijd belandde ze daarom anderhalf jaar in de gevangenis, waar ze inhumaan is behandeld. Uiteindelijk vluchtte ze begin jaren negentig naar Nederland. Sindsdien zet Seighali ‘alles op alles om haar leven zin en betekenis te geven’.

Cengiz praat met Seighali over de huidige situatie in Iran, hoe je leven betekenis te geven en de rol van vrijheid daarbij.

Je bent van harte welkom om deze interviews bij te wonen. Het programma is gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan via deze link.

Bekijk hier de informatie op de website van Vaillant.

Datum woensdag 1 maart 2023

Tijd 19:00 – 20.15 uur

Locatie Theater Vaillant, Hobbemastraat 120, Den Haag Google Maps

Kosten Gratis entree

Aanmelden Er is beperkt plaats. Het is noodzakelijk om vooraf een plek te reserveren in de zaal.

Ja ik ben erbij