Wat is voor jou een goede dood? En wat betekent een goed leven voor jou? Op de verdiepingsdag ga je op zoek naar jouw omgang met de dood. En door de dood in de ogen te kijken krijg je ook scherper waar je blij van wordt. Waar je het allemaal voor doet. Je onderzoekt de gevoelens die de dood ongemakkelijk maken. En je oefent hoe je het gesprek over de dood aan kan gaan.

Je leert jezelf kennen, hoe je erin staat, wat je wilt en juist níet wilt. En hoe je het gesprek met een ander hierover voert. We gebruiken de inzichten van verschillende filosofen maar de belangrijkste bron van wijsheid zijn de andere deelnemers en jijzelf.

Wanneer zaterdag 18 januari, van 10.00 – 16.00 uur

Docent Reine Rek

Locatie Majella Kerk, Ambonplein 73, Amsterdam
(landelijk bureau Humanistisch Verbond)
Google Maps

Prijs (inclusief koffie/thee):
€ 60 standaard
€ 40 leden Humanistisch Verbond
€ 30 bij minimum inkomen en studenten
€ 20 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Lunch is niet inbegrepen, graag zelf meenemen 

De verdiepingsdag op 18 januari in Amsterdam is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Was je te laat met aanmelden? Op 7 maart kan je in Amsterdam ook deelnemen. En de verdiepingsdag wordt ook georganiseerd in o.a. Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Kijk voor het complete overzicht op  cursushumanisme.nu

Meedoen op 7 maart in Amsterdam? Of in een andere stad?

De verdiepingsdag wordt in Amsterdam ook georganiseerd op 7 maart. Of je kan meedoen in o.a. Utrecht (4 februari), Rotterdam (21 maart) en Den Haag (28 maart).

Reine Rek

Docent: Reine Rek
Reine is een humanisticus die spreekt, counselt en presenteert. Je kunt haar zien als een soort handelaar in ideeën en observaties. Samen met de deelnemers, cliënten of publiek onderzoekt ze levensvragen aan de hand van inzichten uit de filosofie, psychologie en diverse spirituele stromingen. Dit doet ze in de vorm van interactieve lezingen, cursussen, workshops en (gesproken) columns. Ze werkt o.a. voor The School of Life en het Humanistisch Verbond als docent.

Programma

1e deel: hoe kijk je naar de dood?

Welke overtuigingen en emoties spelen hierin een rol? We gebruiken de ideeën van René Gude, Christa Anbeek en Joep Dohmen als springplank om meer inzicht te krijgen.

2e deel: hoe je het gesprek voert

Wat vind jij belangrijk om te bespreken met betrekking tot je eigen dood of die van een geliefde? Hoe ga je dit gesprek aan? Hoe krijg je helderheid over jouw of diens wensen? Wat zijn belangrijke vaardigheden als je een gesprek aangaat waarin je praktische helderheid wil krijgen en tegelijk om moet gaan met je eigen emoties en die van een ander?