klimaatmars humanistisch verbond
Ecohumanist Beeld door: Lotte Dale

De gevolgen van klimaatverandering zijn voelbaar. Alarmerende rapporten wijzen ons op de keiharde feiten, en om ons heen zien we hoe het leven op aarde verandert: onleefbaar land, steeds meer overstromingen of juist lange drogere perioden en extreme hittegolven. Je probeert dat wat je kan om een bijdrage te leveren aan beter leven, maar het voelt niet genoeg. Of je weet niet goed waar te beginnen. Misschien vraag je je af of wat je doet, wel zin heeft. Verdiepingsdag Actieve Hoop helpt je op weg.

Hoe ziet de dag eruit?

Op deze dag staan jouw klimaatzorgen centraal. Waar loop je tegenaan, wat ervaar je, twijfel je misschien of het zin heeft wat jij doet? Je onderzoekt hoe je deze zorgen kunt omzetten in actie: jouw bijdrage aan een duurzame wereld.

We leunen daarbij op het werk van Ecofilosofe Joanna Macy, klimaatpsychologie en de humanistische tradities van geestelijke weerbaarheid. Je krijgt beter zicht op dat wat er voor jou toe doet, en waar je hoop uithaalt. En leert hoe je dit kunt toepassen op je eigen leven.

Voor wie is deze verdiepingsdag?

Deze verdiepingsdag is er voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat.

Ga vandaag nog aan de slag. Meld je aan voor deze verdiepingsdag in Rotterdam.

Datum en tijd zaterdag 1 juli 2023, van 10:00 – 16:30 uur

Locatie De Heuvel, Grotekerkplein 5, Rotterdam Google Maps

Docent/trainer Hilde van ’t Klooster

Prijs (inclusief koffie/thee en lunch)
€ 70 standaard
€ 50 leden Humanistisch Verbond
€ 35 bij minimum inkomen en studenten
€ 25 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Lunch wordt aangeboden door afdeling Rotterdam.Heb je een vraag over de lunch? Neem contact op met [email protected]

Wil je meedoen? Meld je nu aan, onderaan op deze pagina.

Ja ik doe mee

Hilde van 't Klooster - docent cursus Actieve hoop
Beeld door:

Docent/trainer: Hilde van ’t Klooster
Hilde is geestelijk verzorger. Zij begeleidt mensen bij het hervinden van zin en veerkracht als ze ontmoedigd raken door de gevolgen van levensgebeurtenissen of crises. “Als mens zijn we verbonden met alles wat leeft. Klimaatverandering confronteert ons met de noodzaak én de kans om onze verbinding met de aarde te herstellen. Ik wil je aanmoedigen om open met jezelf en elkaar in gesprek te gaan, om zo je eigen unieke bijdrage te vinden aan het creëren van een hoopvolle toekomst voor de aarde en ons allemaal.”

Veelgestelde vragen

Hoeveel mensen kunnen meedoen aan deze verdiepingsdag?

Per editie kunnen maximaal 10 á 13 mensen meedoen, zodat er volop aandacht is voor elke deelnemer.

Wat is het verschil tussen verdiepingsdag Actieve Hoop en De Klimaatvrijplaats?

Verdiepingsdag ‘Actieve hoop’ wordt door het hele land georganiseerd, en is er voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat. Het is een reflectieve bezinningsdag.

Daarnaast organiseert het Humanistisch Verbond De Klimaatvrijplaats: een serie van 4 bijeenkomsten waar klimaatactivisten mentaal kunnen opladen. De Klimaatvrijplaats is een veilige omgeving waar de klimaatvoorhoede ondersteuning krijgt van professionele begeleiders en elkaar. Deelname aan De Klimaatvrijplaats is gratis. De eerste reeks bijeenkomsten is gestart, in het najaar van 2023 start een nieuwe reeks. Wie interesse heeft om mee te doen aan De Klimaatvrijplaats, kan dit hier kenbaar maken.

Wil jij er zijn voor de klimaatvoorhoede? Hier kan je een eenmalige (geoormerkte) donatie doen. 

Heb je andere vragen over verdiepingsdag Actieve Hoop?

Neem contact op met [email protected]

Aanmelden