Hoe blijf je hoopvol optimistisch? Op deze dag staan jouw klimaatzorgen centraal. Je onderzoekt wat er voor jou toe doet en waar jij hoop uit haalt. Vanuit dat inzicht leer je hoe je hoop kunt omzetten in jouw bijdrage aan een duurzame wereld.

Hoe ziet de dag eruit?

ecohumanisme actieve hoop klimaatvrijplaats

Actieve Hoop is gebaseerd op het eigenzinnige gedachtegoed van de 91-jarige klimaatactivist en boeddhist Joanna Macy. Sinds de jaren zeventig weet ze mensen wereldwijd te inspireren. Zij gelooft in een grote ommekeer die begint bij verandering van jezelf. Daar is een nieuwe kijk op het leven voor nodig. Een leven van verwevenheid, afhankelijkheid en zorg voor alle wezens. Van ego naar eco.

Op deze dag zet je de eerste stap en ga je aan de hand van oefeningen en rituelen op zoek naar de koppige optimist in jezelf. Je onderzoekt wat er voor jou toe doet en waar jij hoop uit haalt. Vanuit dat inzicht leer je hoe je hoop kunt omzetten in jouw bijdrage aan een duurzame wereld. Actieve hoop noemen we dat.

Voor wie is deze verdiepingsdag?

Deze verdiepingsdag is er voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat, graag wil veranderen, maar nog niet zo goed weet hoe.

Datum en tijd zaterdag 18 november 2023, van 11:00 – 17:00 uur

Locatie Tresoar, Boterhoek 1, Leeuwarden Google Maps

*Deze locatie is rolstoeltoegankelijk, er is een rolstoeltoilet.

Docent/trainer Han Verhoeven

Prijs (inclusief koffie/thee en lunch)
€ 70 standaard
€ 50 leden Humanistisch Verbond
€ 35 bij minimum inkomen en studenten
€ 25 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Lunch inclusief lunch, aangeboden door afdeling Fryslân.
Heb je een vraag over de lunch? Neem contact op met Marjoleine Beers van afdeling Fryslân: klik hier.

Wil je meedoen? Meld je nu aan, onderaan op deze pagina.

Ja ik doe mee

Han Verhoeven
Beeld door:

Docent/trainer: Han Verhoeven
Han Verhoeven is een ervaren facilitator, coach en trainer. Zij houdt van het leven en verzamelt teleurstellingen omdat daar zelfkennis te vinden is. Ze houdt ervan om groepsgesprekken te begeleiden die er toe doen en waar alles gezegd kan worden. Zij is geraakt door het werk van Joanna Macy en zet zich in voor een leefbare wereld voor huidige en toekomstige generaties en is daarom zeer gemotiveerd om de gesprekken op deze verdiepingsdag te begeleiden.

Veelgestelde vragen

Hoeveel mensen kunnen meedoen aan deze verdiepingsdag?

Per editie kunnen maximaal 10 á 13 mensen meedoen, zodat er volop aandacht is voor elke deelnemer.

Wie is Joanna Macy?

De 93-jarige Joanna Macy is klimaatactivist en boeddhist. Onze Verdiepingsdag Actieve Hoop is op haar werk gebaseerd. Hoe weet ze zoveel mensen te inspireren? Hier lees je meer.

Wat is het verschil tussen verdiepingsdag Actieve Hoop en De Klimaatvrijplaats?

Verdiepingsdag ‘Actieve hoop’ wordt door het hele land georganiseerd, en is er voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat. Het is een reflectieve bezinningsdag.

Daarnaast organiseert het Humanistisch Verbond De Klimaatvrijplaats: een serie van 4 bijeenkomsten waar klimaatactivisten mentaal kunnen opladen. De Klimaatvrijplaats is een veilige omgeving waar de klimaatvoorhoede ondersteuning krijgt van professionele begeleiders en elkaar. Deelname aan De Klimaatvrijplaats is gratis. De eerste reeks bijeenkomsten is gestart, in het najaar van 2023 start een nieuwe reeks. Wie interesse heeft om mee te doen aan De Klimaatvrijplaats, kan dit hier kenbaar maken.

Wil jij er zijn voor de klimaatvoorhoede? Hier kan je een eenmalige (geoormerkte) donatie doen. 

Heb je andere vragen over verdiepingsdag Actieve Hoop?

Neem contact op met [email protected]

Aanmelden