klimaatmars humanistisch verbond
Ecohumanist Beeld door: Lotte Dale

De klimaatcrisis is nu. De alarmerende rapporten wijzen ons op de keiharde feiten, en om ons heen zien we hoe het leven op aarde naar de knoppen gaat: onleefbaar land, overstromingen en hittegolven. Je probeert dat wat je kan om een bijdrage te leveren aan beter leven, maar het voelt niet genoeg. Of je weet niet goed waar te beginnen. Je voelt je machteloos, gefrustreerd of misschien wel angstig. Verdiepingsdag Actieve Hoop helpt je op weg.

Hoe ziet de dag eruit?

Op deze dag staan jouw klimaatemoties centraal. Waar loop je tegenaan, wat ervaar je, twijfel je misschien of het zin heeft wat jij doet? Je onderzoekt hoe je deze emoties kunt omzetten in actie: jouw bijdrage aan een duurzame wereld.

Dat waar je bang voor bent staat vaak in verband met dat waar je waarde aan hecht. Je hebt alleen verdriet om dat waar je om geeft. Boosheid komt vaak voort uit passie en rechtvaardigheid. Door hier bij stil te staan, krijg je beter zicht op dat wat er voor jou toe doet, en waar je hoop uithaalt. We leunen daarbij op het werk van Ecofilosofe Joanna Macy, klimaatpsychologie en de humanistische tradities van geestelijke weerbaarheid.

Met de volgende vragen gaan we aan de slag:

– Waar haal je levensmoed uit?
– Welke emoties zijn voor mij met klimaatontwrichting verbonden?
– Hoe vinden we in onszelf en anderen wat de aarde nodig heeft?
– Hoe maken we onze hoop actief?

Voor wie is deze verdiepingsdag?
Je wilt een waardevolle bijdrage leveren aan het leven nu en in de toekomst, maar je ervaart onmacht, alsof het niet genoeg is. Of je voelt je je betrokken bij de grotere vragen van deze tijd en merkt dat je wel wat steun kunt gebruiken? Dan is deze dag van actieve hoop zeker iets voor jou.

Ga vandaag nog aan de slag. Meld je aan voor deze verdiepingsdag in Breda.

Datum en tijd zaterdag 14 januari 2023, van 10:00 – 17:00 uur

Locatie Restaurant ONS, Evert Spoorwaterstraat 41, Breda Google Maps

Docent/trainer Lotte Huijing

Prijs (inclusief koffie/thee en lunch)
€ 70 standaard
€ 50 leden Humanistisch Verbond
€ 35 bij minimum inkomen en studenten
€ 25 leden Humanistisch Verbond met een minimum inkomen

Lunch wordt aangeboden door afdeling Brabant.
Heb je een vraag over de lunch? Neem contact op.

Wil je meedoen? Meld je nu aan, onderaan op deze pagina.

Uitverkocht. Was je net te laat?

Verruim je blik op jezelf, de ander en de wereld met onze nieuwsbrief. Zo blijf je ook op de hoogte van onze cursussen en andere evenementen.

Lotte Huijing
Beeld door: Christel Ooms

Docent/trainer: Lotte Huijing
Lotte is programmamanager Ecohumanisme bij het Humanistisch Verbond. Ze begeleidt al vele jaren groepen en (groeps)gesprekken. En dan het liefst als het echt ergens over gaat; bijvoorbeeld levensvragen of maatschappelijke kwesties. Lotte is een doorgewinterde trainer/coach die graag mensen iets laat ervaren. Binnen Ecohumanisme komt haar wens tot uitdrukking om deze vaardigheden in te zetten daar waar de wereld ze keihard nodig heeft.

Aanmelden