Van de stichting Openhaard ontvangen we een uitnodiging

Beleef samen met de moslims van stichting Openhaard een iftar maaltijd tijdens een unieke rondvaart door Rotterdam en draag bij middels de liefdadigheidsactie!

In het kader van de Ramadan wordt op donderdag 14 april 2022 tussen 19.30 – 22.40uur een Benefiet iftar maaltijd worden gehouden. Daarbij is de mogelijkheid  om te doneren voor hulp aan vluchtelingen uit onder meer Oekraïne, Jemen, Syrië etc. Ook zullen er tijdens de bijeenkomst vluchtelingen aanwezig zijn, die kort hun eigen verhalen delen.

Stichting Openhaard organiseert in samenwerking met Stichting Time To Help een Benefiet Iftar maaltijd in het kader van de vastenmaand Ramadan. Tijdens de rondvaart wordt er onder andere informatie gegeven over de Ramadan, het vasten en liefdadigheid vanuit diverse religies en spelen wij een Quiz hierover. Ook vertelt Stichting Time to Help over de vluchtelingencampagne en inzamelingsactie (voor de Oekraïners, Jemenieten, Syriërs en meer) én luisteren wij naar verhalen van vluchtelingen. Vervolgens nodigen wij de gasten uit om aan tafel verdere gesprekken te voeren met elkaar en nader kennis te maken, onder genot van de iftar maaltijd.

Over de Ramadan

De Ramadan, -vastenmaand voor de moslims- begint dit jaar op 2 april 2022. Deze maand is in de afgelopen jaren een steeds bekender fenomeen geworden in onze samenleving, waarin het initiatief genomen wordt om mensen met verschillende achtergronden elkaar te laten ontmoeten. Dankzij een iftar maaltijd, leren mensen elkaar beter kennen.

De iftar, het moment waarop tijdens de Ramadan door moslims dagelijks het vasten wordt verbroken, willen wij aanwenden om mensen met elkaar kennis te laten maken. Ons doel is om een bijdrage te leveren aan de onderlinge verbondenheid van de bewoners in onze stad. Wij nodigen u ook graag uit om de iftar maaltijd te nuttigen met mensen met verschillende achtergronden, terwijl u geniet van de unieke haven en architectuur van Rotterdam op de Iftarboot. Uiteraard kunt u ook deze uitnodiging met geïnteresseerden delen. Tijdens de iftar maaltijd nodigen wij diverse mensen uit die onze stad rijk is. Samen kunnen wij, als weerspiegeling van onze samenleving, werken aan (nog meer) verbinding, wederzijds begrip, tolerantie en respect.

Nog een bijzonder punt: deze gelegenheid zal plaatsvinden op een boot tijdens een rondvaart op de nieuwe Maas!

De kosten voor deelname zijn €20,- p.p

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht op deze link