2022-11 vrijmetselarij Breda 2 gemengd

De vrijmetselarij en het humanisme hebben veel raakvlakken. In verschillende landen waar de vrijmetselarij actief vervolgd werd, vond men een schuilplaats bij de humanisten. In veel landen waren en zijn vele humanisten ook vrijmetselaars. In Breda is er een gemengde (man-vrouw-X) loge, die uitgaat van humanistische idealen en De Rechten van de Mens centraal stelt in haar werking.

Het is een grensloge waar Belgen en Nederlanders elkaar ontmoeten. We willen je graag een inkijkje (en meer) geven in de werking van de vrijmetselaarsloge.

We geven een globaal overzicht van wat de vrijmetselarij op dit moment betekent en een korte geschiedenis. We beantwoorden je vragen en je kunt deelnemen aan een vrijmetselaarszitting zodat je enigszins kunt ervaren hoe de sfeer en omgang in praktijk werkt. Daarbinnen ben je vrij om je vragen te stellen, op de typisch vrijmetselaars wijze – die sterk overeenkomt met het Socratisch gesprek. Natuurlijk met de gebruikelijke kritische instelling en in volledige vrijheid, humanisten eigen.

Je gids in deze is oud HV bestuurder landelijk en vrijmetselaar, Patrick Maes.

Kosten: er zijn geen kosten aan verbonden

Aantal deelnemers: maximaal 40

Aanmelden: via [email protected]