Agenda Amsterdam

Training verbindend communiceren

16 okt

Training verbindend communiceren

In Verbindende Communicatie (ook wel Geweldloze Communicatie genoemd) gaan we uit van het principe dat alles wat we doen en zeggen pogingen zijn om onze innerlijke behoeften te vervullen. Het model van Marshall Rosenberg leert ons niet alleen om te verwoorden wat we waarnemen, wat we voelen en wat de onderliggende behoeften zijn, maar ook om een duidelijk en concreet verzoek te doen. Door op deze manier te communiceren ontstaat helderheid en verbinding in plaats van verwijdering en misverstanden. 

In deze training leer je onder andere om: 

  • conflicten in een vroeg stadium bespreekbaar te maken
  • authenticiteit te ontwikkelen
  • duidelijk en empathisch nee te zeggen en grenzen aan te geven
  • empathisch te luisteren naar jezelf en naar anderen
  • weerstand om te buigen naar samenwerking
  • verantwoordelijkheid te nemen voor je gevoelens en behoeften 

In de training wordt op heldere wijze de theorie van Verbindende Communicatie behandeld en er is veel aandacht voor de vertaling naar de praktijk door met elkaar oefenen. Na elke bijeenkomst ontvangen de deelnemers een samenvatting per email.

Tussen de bijeenkomsten in kan je oefenen met huiswerkopdrachten om zo Verbindende Communicatie te integreren in je dagelijkse praktijk.

Over de trainer
Majnu Michaud (1965) werkt vanuit de overtuiging dat we de wereld mooier kunnen maken als we leren om empathisch met onszelf en met anderen om te gaan. Daarom staat het werken met Verbindende Communicatie centraal in zijn leven. Verbindende Communicatie helpt ons om open en authentiek met elkaar te communiceren. De diepgang en de verbindende kracht van hiervan maakt het een prachtig middel om waardevolle relaties op te bouwen.
Zie ook http://whatweneed.nl/

Wat deelnemers zeggen over deze training
“Ik had het boek van Marshall Rosenberg gelezen en vond het moeilijk om dit in de praktijk te brengen. In de training van Majnu heb ik tools gekregen om het zelf toe te passen”. 

“Majnu zorgde voor een veilige sfeer in de groep. Hij legde de theorie duidelijk uit en er was veel ruimte om met onze eigen situaties te oefenen”

De cursus wordt gegeven op de volgende vier dinsdagavonden: 
16, 23, 30 oktober en 6 november 2018.
Tijd: 19.30-22.00 uur
Prijs: 100, - voor leden, 135, - voor niet-leden
Aanmelden via:
amsterdam@regio.humanistischverbond.nl