Dick Kleinlugtenbelt geeft deze lezing, gebaseerd op zijn nieuwe boek ‘Moderne levenskunsten’, met aansluitend een gesprek en/of een oefening. Het is het derde boek van een trilogie over levenskunst.
In het nieuwe boek ‘Moderne levenskunsten. De mens en de kunst van het leven’ worden tien levenskunsten besproken. Het gaat o.a. om de kunst met rust te laten, de kunst je eigen ritme te vinden, de kunst van het kiezen, de kunst van het vragen stellen, de kunst van het omgaan met tegenstellingen en de kunst van het genieten.
Deze levenskunsten spelen in op actuele levensvragen, zoals het gevoel geleefd te worden, het constant keuzes moeten maken, onrust, leegte, emoties, hectiek en het indelen van de tijd. De levenskunsten maken het leven lichter. Ze geven energie, versterken de levendigheid en leren juiste omgangsvormen te vinden met levensvragen. Het zijn geen pijnstillers, oplossingen voor de korte termijn. Ze willen rust laten vallen over levenskwesties en een eigen levensstijl laten ontstaan.
De tien levenskunsten worden niet alleen besproken, maar kunnen ook geoefend worden. Verder kunnen we kijken in hoeverre deze levenskunsten toegepast kunnen worden op actuele maatschappelijke vraagstukken.

Locatie

Cafe Groenewoud
Groesbeekseweg 227
6523NW Nijmegen

Kosten

gratis