Agenda Rotterdam-Rijnmond

Tango Extremo

13 jan

Tango Extremo

Bij deze een uitnodiging voor Tang Extremo. U kunt zich (ook) bij mij opgeven; is niet verplicht. jmambachtsheer@hotmail.com Gerard Burger en ik zullen bij de ingang van het gebouw staan. Na afloop kunnen we nog even iets drinken en napraten als u wilt.

Het ensemble Tango Extremo brengt een zeer breed repertoire. Invalshoeken als klassieke muziek, jazz en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘Tango Nuevo’. De groep heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de muziek uit het Argentijnse gebied Río de la Plata en diverse cross-overs vanuit het Tango Nuevo idioom. In augustus 2009 stond Tango Extremo als het enige niet-Argentijnse orkest op het ‘Buenos Aires Tango Festival’ in Argentinië: het meest prestigieuze tangofestival ter wereld. In Nederland speelt de groep op de meest uiteenlopende podia, variërend van jazzfestivals tot klassieke concertzalen en tangosalons. Tanya Schaap (viool); Rob van Kreeveld (piano); Sandor Kem (contrabas).

Inloop vanaf 16.30 uur. Toegang gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Na het optreden is de bar geopend, en om 18.30 uur kan er gegeten worden bij André. Voor € 6,50 (Nivon-leden 5,- ) heb je een drie-gangen -¨wat-de-pot-schaft¨-menu, vegetarisch eten kan ook!

(PS: om ca. 16.00 uur speelt het ensemble ook een voorproefje van een kwartier, tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Nivon die deze middag plaatsvindt vanaf 14.00 uur.)


Tot ziens in het Nivon,
Gerard Burger & Jeannette Ambachtsheer