stil de tijd_empathie

Empathie  is inlevingsvermogen, het vermogen om zich in te leven in de situatie en gevoelens van anderen. Kun je empathie ontwikkelen? Hoe werkt empathie? Zijn alle mensen even empathisch of zijn we daarin selectief?

Empathisch zijn betekent dat je de wereld door de ogen van de ander ziet en niet dat je jouw wereld weerspiegeld ziet in hun ogen.

Recent verscheen het boek Blijf dicht bij jezelf – En hoe doe je dat dan? van Bert den Boer. Hij is senior adviseur, trainer en coach en staat stil bij het thema empathie. Hij gaat ondermeer in op het verband tussen empathie en zelfreflectie. Bas van der Sijde, humanistisch geestelijk begeleider gaat met hem in gesprek. Samen denken zij na over wat te doen als het inlevingsvermogen tekort schiet.
Er is muziek van Ed van Dijk. Bas & Ed brengen een verhaal met muzikale omlijsting waarin ons inlevingsvermogen op de proef wordt gesteld.

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 13 mei via email: [email protected]   of tel.nr. 078 8804484.

Inloop vanaf 10.30 uur.

Iedereen is van harte welkom, er zijn geen kosten aan verbonden.

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de Empathische Kalender mei 2022 van de Nationale Dag van Empathie. De Nationale Dag van Empathie op 3 mei is een jaarlijks terugkerend moment waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Door het uitwisselen van verhalen, dromen en ervaringen met elkaar leggen wij de gezamenlijke basis voor meer empathie, respect en begrip tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving. De Dag van Empathie is een initiatief van Stichting Nederland Wordt Beter.