Als HV in Zeeland willen we aansluiten bij het theaterprogramma in de Mythe te Goes van het Zuidelijk Toneel. over Spinoza.
Eindelijk! Nederlands bekendste filosoof, Baruch Spinoza, is aan de beurt. Spinoza leeft en is brandend actueel. Naast zijn bevlogen en rationeel onderbouwde boodschap van vrede, vrijheid en openheid staat een man van vlees en bloed, heen en weer geslingerd tussen eenzaamheid, vrijheid, strijd en verzet. Hij toont dat er géén kloof kan zijn tussen overtuiging en het eigen leven, tussen denken en praktische wijsheid, tussen idealen en politiek realisme.
Een voorstelling voor jonge idealisten, oude krokodillen en iedereen die af en toe eens nadenkt.
Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van onze aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks. We wekken filosofen tot leven en kijken terug op leven, werk en de erfenis. Leer en geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt. Zijn motto: ‘drempel laag, lat hoog’. De tekst wordt geschreven door Spinozakenner Tinneke Beeckman en gespeeld door ervaren rot Han Kerckhoffs.

GRATIS INLEIDING 19.00 UUR. ZELF UW KAARTEN BESTELLEN.

Bent u nieuwsgierig hoe een voorstelling tot stand komt of welke keuzes een regisseur maakt? Bezoek dan een inleiding voorafgaand aan de voorstelling. Deze informatieve bijeenkomsten worden verzorgd door deskundige personen. De inleiding duurt ca. 30 minuten en is bij te boeken in het bestelproces bij de voorstelling.
De VOLGENDE ZATERDAGMIDDAG 30 maart om 15.00 uur is er gelegenheid met elkaar te praten over de (inhoud van de) voorstelling, in het Palet te Middelburg, Johan van Reigersbergstraat 2. GRATIS ENTREE.
Deze bijeenkomst behoort bij de serie “Humanisme op zaterdag” die normaal op de 1e zaterdag van de maand is. De bijeenkomst van april vervalt en vindt plaats op 30 maart.
Regio: Zuid-West
Categorie: Thema-avond
Afdeling: Werkgroep Activiteiten Zeeland

Locatie

Mythe
Bleekveld 1
4461DD Goes

Kosten

19,50