Henk Blanken

Hoe ga je om met gebeurtenissen die je leven op z'n kop zetten?

Een ongeneeslijke ziekte, depressie of burn-out heeft niet alleen impact op je lichaam maar ook op hoe je naar jezelf kijkt. Op wie je dacht dat je was en op wie je langzaam bent geworden.

Henk Blanken heeft al 9 jaar parkinson. Hij gaat zichtbaar achteruit. Praten wordt lastig en hij komt nog amper de trap op. Vanaf het begin schrijft hij over zijn ziekte – openhartig en niet zonder zelfspot. Maar de laatste tijd is het anders. Naarmate hij verder aftakelt, wordt hij banger, angstiger. Hij herkent steeds minder van zichzelf terug.

In zijn Socrateslezing stelt hij ongemakkelijke vragen over schaamte, angst voor het leven vóór de dood, en over houvast en een veranderend ik.

Tickets zijn nu te koop, onderaan op deze pagina. 

Leden krijgen korting. Nog geen lid? Kijk hier om je aan te melden en ontvang het veelbesproken boek van Henk Blanken. 

Nog meer programma!

Theater
Actrice Henriëtte Tol draagt twee monologen voor uit het toneelstuk Coup de Grace of Emmer met Gat van Bart van den Donker. Over wat het betekent om mens te zijn, en hoe je angst niet altijd hoeft weg te nemen zolang er liefde naast bestaat.

Napraten met een humanistisch geestelijk verzorger
Brengt de lezing iets bij je teweeg? Na afloop zit een humanistisch geestelijk verzorger klaar om in een ongedwongen, open setting met jou en andere geïnteresseerden in gesprek te gaan.

Datum en locatie

Zondag 7 juni 2020
Rode Hoed, Keizersgracht 102 Amsterdam

15:15 – 16:00 inloop (incl thee en koffie)
16:00 – start programma
17: 45 – einde

Host: Bahram Sadeghi


Schrijver en journalist Henk Blanken publiceert over dood en aftakeling in de Volkskrant, De Groene, De Correspondent, Die Welt en The Guardian.

Bij De Correspondent verscheen recent Beginnen over het einde, een boek over euthanasie bij dementie. Naasten moeten daarbij een grotere rol krijgen, bepleit hij met het Humanistisch Verbond in een manifest dat door 14 duizend mensen is ondertekend.