Op vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2021 organiseert stichting Socrates voor de tweede keer de Socrates Summerschool, ook dit jaar bij de Internationale School Voor Wijsbegeerte (ISVW) in Leusden en in samenwerking met de ISVW, het Humanistisch Verbond en de Universiteit voor Humanistiek. Het onderwerp van deze editie is eco-humanisme.

In deze tweede Socrates Summerschool gaan Socrates hoogleraren van verschillende Nederlandse universiteiten wederom met je in dialoog. Dit jaar over klimaatverandering en aan de hand van het boek ‘Waar kunnen we landen?’ van de Franse filosoof / antropoloog / socioloog Bruno Latour. Ze zullen je prikkelende inzichten en stellingen voorleggen over vragen als: wat is de plaats van de mens in de natuur? Welke consequenties heeft dat voor het handelen? Wat betekent een veranderend klimaat voor het humanisme? Wat kan dit betekenen voor een humanistische visie op autonomie en verantwoordelijkheid? Hoe verhoudt zich dat tot samenwerking en solidariteit? En nog veel meer.

De hoogleraren kiezen vanuit hun vakgebied hun eigen invalshoek en werkvorm. De organisatie en programmaleiding is in handen van Dick Middelhoek.

Opbrengst 

Na dit weekend heb je niet alleen zo’n zestig actieve humanisten ontmoet en beter leren kennen. Je krijgt ook meer kennis en inzicht in wat het betekent mens te zijn en hoe het humanisme zich tot de toekomst verhoudt. Onderwerpen als klimaat, ecologie, duurzaamheid, zelfkennis, autonomie, vrije wil, samenwerking, collectieve actie en humanisering komen aan de orde.

Praktisch: Het programma begint op vrijdagmorgen om 9.30 uur met een keynote van Tim Fransen (onder voorbehoud) over mens en klimaat. Vanaf dat moment neem je twee dagen actief deel aan een tiental lezingen, workshops en dialogen. Op zaterdagmiddag om 17.00 ronden we af.

Datums en tijden: Vrijdag 3 september 2021 14.00 uur tot zaterdag 4 september 2021 17.00 uur

Locatie: De Summerschool vindt plaats bij ISVW in Leusden.

Internationale School voor Wijsbegeerte
Dodeweg 8
3832 RD Leusden

Prijs:
€ 399 standaard*
€ 299 leden Humanistisch Verbond*
€ 179 studentleden Humanistisch Verbond*

*Dat is all-in. Koffie, thee, twee lunches, een diner op zaterdagavond en een overnachting met ontbijt. Drankjes aan de bar zijn voor eigen rekening.

Geïnteresseerd?

Schrijf je dan in via de website van ISVW. Of bel de ISVW: 033-46507000. Na betaling ben je verzekerd van een plaats en een hotelkamer in de prachtige omgeving van Leusden.