Met elk seizoen verandert onze omgeving. De dagen worden langer, of korter. Planten en bomen gaan in winterslaap, of komen weer tot bloei. Met die verandering verandert ook onze blik en beleving – de invloed van de natuur hierop is vaak groter dan we beseffen. Alles grijpt in elkaar, en leeft in samenhang. Op 25 juni vieren we de komst van de zomer.

Jessica den Outer
Beeld door: © Judith Jockel

Jessica den Outer kijkt vooruit

Jessica den Outer heeft haar carrière gewijd aan de missie: een groene toekomst voor toekomstige generaties. Ze is gespecialiseerd in de Rechten voor de Natuur, waarin haar liefde voor de natuur en interesse in het recht samenkomen. Ze is van huis uit milieujurist en pleit sinds 2017 voor de Rechten voor de Natuur en de belangen van toekomstige generaties. Ze heeft verschillende awards ontvangen voor haar werk. In 2019 werd ze erkend als een van de jongste Rechten voor de Natuur experts binnen het Harmony with Nature-netwerk van de Verenigde Naties.

Vier en ervaar de zomer

In een speciaal ontworpen ritueel staan we stil bij de overgang naar het nieuwe seizoen. We zoeken naar natuurlijke perspectieven en ondergaan verschillende natuurervaringen, in wisselende vormen van aandacht, om de natuurwisselingen in de zomer dieper te ervaren.

Datum zondag 25 juni 2023

Tijd 11.00 – 13.00 uur

Locatie
Mediamatic
Dijksgracht 6 (vlakbij Amsterdam Centraal Station)
Amsterdam
Google Maps
Route informatie

Prijs los ticket ‘De zomer’:
€ 25 standaard
€ 20 leden Humanistisch Verbond*
€ 10 kinderen of introducée
*Let op: leden kunnen een niet-HV-lid als introducée meenemen met 50% korting

Wil je meedoen? Meld je hieronder aan. 

Ja ik doe mee

Het Humanistisch Verbond en de natuur
Deze nieuwe serie seizoensvieringen maakt deel uit van het programma Ecohumanisme. De klimaatcrisis is soms zo overweldigend dat het tot verlamming leidt. Hoe overtuigen we onszelf en anderen – in een wereld van alarmerende berichten – om toch ons gedrag te veranderen? Weten wat van waarde is, voor jezelf én voor de aarde, biedt perspectief. Wij noemen dat: ecohumanisme. Lees hier meer over ons programma, wat we doen en hoe we er voor jou zijn.

Aanmelden