Op zondag 14 januari vieren we de winter in de Tolhuistuin, Amsterdam. Tickets vanaf 10 euro. Leden ontvangen korting!

Korte dagen, grijze luchten, kale bomen en lage temperaturen omringen ons. In januari is de winter nog nauwelijks halverwege en de lente nog lang niet in zicht. Tijd om naar binnen keren. Toch worden heel langzaam, na 21 december, de dagen langer en diep in de aarde zitten de voorbodes van de lente al verstopt. Dat alles is misschien nog niet zichtbaar en voelbaar maar dat maakt het niet minder waar en waard om te vieren.

De winter: vier en verwonder met Marijn Graven

Wees meester en vormgever van jezelf, zonder de ander uit het oog te verliezen.

Bij de viering op zondag 14 januari gaan we zintuiglijk ‘op reis’ met Marijn Graven. Zij maakt theatervoorstellingen en gebruikt theatrale rituelen als ruimte voor bezinning, waarin zij met het publiek transformatie vormgeeft met de verbeelding als gids.

Zintuigen en verbeelding aan het werk

sv_hv_mrt23

Tijdens de seizoensviering op 14 januari, middenin de winter, neemt Marijn je mee in een verlichtend theatraal bezinningsritueel.  Tijdens een zintuiglijke, interactieve reis begeleiden we elkaar uit de donkerte van de winter, om licht te ervaren. Zoals Marcel Proust schreef: “De ware ontdekkingsreis is niet het zoeken naar nieuwe landschappen, maar waarnemen met nieuwe ogen.”

Datum zondag 14 januari 2023

Tijd 11.00 – 12.30 uur

Locatie Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam Google Maps

Prijs ticket ‘De winter’:
€ 12,50 standaard
€ 10 leden Humanistisch Verbond*
€ 5 kinderen (vanaf 14 jaar) of introducée
€ 2,50 Stadspas
*Let op: leden kunnen een niet-HV-lid als introducée meenemen met 50% korting

Wil je meedoen? Meld je hieronder aan. 

Koop hier je ticket

Leden betalen slechts 10 euro

Het Humanistisch Verbond en de natuur
Deze nieuwe serie seizoensvieringen maakt deel uit van het programma Ecohumanisme. De klimaatcrisis is soms zo overweldigend dat het tot verlamming leidt. Hoe overtuigen we onszelf en anderen – in een wereld van alarmerende berichten – om toch ons gedrag te veranderen? Weten wat van waarde is, voor jezelf én voor de aarde, biedt perspectief. Wij noemen dat: ecohumanisme. Lees hier meer over ons programma, wat we doen en hoe we er voor jou zijn.

Ticketverkoop