Met elk seizoen verandert onze omgeving. De dagen worden langer, of korter. Planten en bomen gaan in winterslaap, of komen weer tot bloei. Met die verandering verandert ook onze blik en beleving – de invloed van de natuur hierop is vaak groter dan we beseffen. Alles grijpt in elkaar, en leeft in samenhang.

De lente: vier en verwonder

Op 26 maart vieren we de komst van de lente.

Eva Meijer verwondert

Eva Meijer
Eva Meijer Seizoensviering Lente

Eva Meijer geeft een speelse kijk op mens, dier en natuur. Eva Meijer is filosoof, kunstenaar, schrijver, en singer-songwriter. Ze schreef veertien boeken, fictie en non-fictie, haar werk is vertaald in meer dan twintig talen. Terugkerende thema’s zijn taal inclusief stilte, gekte, dieren en politiek. Meijer werkt ook als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en Wageningen University. Ze schrijft columns voor NRC en is lid van het Meersoortig Collectief.

Ritueel: vier en ervaar de lente

In een speciaal ontworpen ritueel prikkelen we onze zintuigen en nodigen we je uit om je verbondenheid met alle aardebewoners te ervaren. Het ritueel biedt de mogelijkheid om te reflecteren en samen het leven te vieren.

Datum
zondag 26 maart 2023

Tijd

11.00 – 13.00 uur


Locatie
Mediamatic
Dijksgracht 6 (vlakbij Amsterdam Centraal Station)
Amsterdam
Google Maps
Route informatie

Prijs los ticket ‘De lente’:
€ 25 standaard
€ 20 leden Humanistisch Verbond*
€ 10 kinderen of introducée
*Let op: leden kunnen een niet-HV-lid als introducée meenemen met 50% korting

Tip: koop een seizoenskaart
Vier niet alleen de lente maar ook de zomer en herfst. Koop nu een seizoenskaart en je viert een seizoen gratis! Drie vieringen:
€ 60 standaard
€ 40 leden Humanistisch Verbond

Wil je meedoen? Meld je nu aan, onderaan op deze pagina.

Ja ik doe mee

Het Humanistisch Verbond en de natuur
Deze nieuwe serie seizoensvieringen maakt deel uit van het programma Ecohumanisme. De klimaatcrisis is soms zo overweldigend dat het tot verlamming leidt. Hoe overtuigen we onszelf en anderen – in een wereld van alarmerende berichten – om toch ons gedrag te veranderen? Weten wat van waarde is, voor jezelf én voor de aarde, biedt perspectief. Wij noemen dat: ecohumanisme. Lees hier meer over ons programma, wat we doen en hoe we er voor jou zijn.

Aanmelden