Het Memory Museum vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Overijssel en het daarna opbouwen van onze vrije maatschappij.
Het verhaal kent zijn oorsprong in verwoesting en achtervolging, maar de missie voor de toekomst is die van verbinden zegt de website van het museum. Zo treffen we verleden, heden en toekomst in één gebouw aan.

We worden om 14.00 uur ontvangen voor een rondleiding van ongeveer twee uur. Graag ruim tevoren verzamelen in de ruimte waar zich de kassa bevindt.

Enkele praktische punten:
– voor het museum (bij de ingang) zijn enkele parkeerplaatsen beschikbaar voor minder valide bezoekers.
– aan de overkant van de straat (50 meter lopen) ligt een groot parkeerterrein waar het gratis parkeren is.
– voor minder valide bezoekers zijn er rolstoelen die gratis gebruikt kunnen worden en er zijn rolstoelliften naar alle verdiepingen. Tevens is een aangepast toilet aanwezig met ruimte voor een rolstoel.

Na afloop van de rondleiding begeven we ons naar het 1,5 km verderop gelegen restaurant ‘buitengewoon lekker’. Daar sluiten we de dag af met een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en koek of gebak erbij. Het restaurant maakt deel uit van het Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug middenin de vrije natuur. Een ideale plek om nog even een uurtje na en bij te praten. De officiële sluitingstijd van het restaurant is om 17.00 uur maar speciaal voor ons blijft het nog iets langer geopend.

Voor HV-leden het museumbezoek gratis. Het eerste drankje met koek of gebak is voor rekening van het HV. De overige consumpties zijn voor eigen rekening. Introducés betalen voor de rondleiding en 1e consumpsie € 10,00. Ter plekke te voldoen.

U kunt zich voor deze middag opgeven tot uiterlijk zaterdag 9 mei a.s.
bij Agnes Comans, per e-mail [email protected] of per telefoon (074) 852 85 59.