#genieten
In tijden waar Facebook en Instagram ons oppervlakkige plaatjes van #genieten voorhouden wordt het tijd je eigen definitie van genieten te vinden. Draait het inderdaad om verre reizen naar Bali? Of is genieten iets simpels wat overal kan? En waarom lukt het dan de ene keer wel en de andere keer, ondanks die lekkere cocktail in je hand, totaal niet?
“Genieten is een vorm van gevoeligheid.” aldus Rek. “En dat maakt het ook een paradox. Als je gevoeliger wordt, wordt je voor alles gevoeliger. Ook voor onplezierige dingen. Als je dus meer van het leven wil genieten, zal je ook moeten leren omgaan met vervelende gevoelens. Je kan die dingen ook gewoon lekker uit de weg gaan hoor, maar dan geniet je dus ook minder.”

Genotverhogende avonden
De avonden zijn een bijzondere en nieuwe mix van lezing, gesprek, (yoga) oefeningen en (één keer) eten en drinken. Rek breng ideeën uit de filosofie, psychologie, spiritualiteit, wetenschap en kunst om zo je eigen ideeën en ervaring rond genieten te verdiepen, bevragen en wellicht te transformeren.

Deze avonden zijn voor mensen die meer willen genieten, nog niet goed kunnen genieten, teveel willen genieten, en doorgewinterde levensgenieters.
Iedere bijeenkomst heeft een eigen focus en locatie! Balanzs, Parqiet en Rek werken samen om een uniek programma te presenteren waarbij je je onderdompelt in alle facetten van genot!

Over Reine Rek
Reine Rek is een praktisch filosoof die spreekt, counselt en presenteert. Je kunt haar zien als een soort handelaar in ideeën en observaties. Samen met de deelnemers, cliënten of publiek onderzoekt ze levensvragen aan de hand van inzichten uit de filosofie, psychologie en diverse spirituele stromingen. Dit doet ze in de vorm van interactieve lezingen, cursussen, workshops en (gesproken) columns. Samen komen jullie zo tot meer zin en onzin in het leven.
Rek werkt o.a. voor The school of life Amsterdam en het Humanistisch Verbond als docent. Daarnaast counselt ze mensen één op één rond levensvragen.

Over Balanzs
Bij Balanzs staat plezier voorop. Jouw go-to place om van je frons een glimlach te maken. Wij zijn de expert op yoga & meditatie gebied in Nederland. Down to earth. Sprankelend. Met uitgebreide faciliteiten in al onze studio’s. Waar je les gaat krijgen van de beste & leukste docenten.

Balanzs biedt een variatie aan yogalessen: van rustig tot intensief. Er is een les voor iedereen. Je kan op ieder gewenst moment starten, bij Balanzs zijn beginners welkom in elke les. Onze docenten hebben oog voor iedereen en geven indien nodig oefeningen op maat. Kortom, bij Balanzs ben je one breath away from a good mood!

Over Parqiet
‘Een plek waar de geweldige hectiek van Rotterdam eventjes is te ontvluchten. Parqiet streeft een ongedwongen parksfeer na waar iedereen welkom is en onder het genot van eerlijke en lekkere producten kan genieten van het buitengevoel.

Datum, Tijd & Prijs
Genieten van lichaam&geest, 31 oktober, 19.30, €30
Genieten van eten&drinken, 7 november, 19.30, €30 + €20 voor het eten.
Genieten van liefde&seks, 14 november, 19.30, Balanzs Kleiweg, €30
Geniet je van alles? Dan krijg je €10 korting.