Agenda Den Haag

 

29 sep

Paideia - Art Nouveau

Zaterdag 29 september - Paideia – Dagprogramma Art Nouveau

Het Humanistisch Verbond Den Haag-Haaglanden organiseert in het kader van het Paideia programma op zaterdag 29 september  een dag die in het teken zal staan van de Art Nouveau periode. Deze vernieuwende periode vanaf het einde van de 19e eeuw leverde niet alleen tal van nieuwe kunstvormen en -uitingen op in zowel schilderkunst, toegepaste kunst en architectuur, maar leidde ook tot vernieuwing in de levensbeschouwing, zoals de opkomst van de vrijdenkersbeweging, theosofie en antroposofie.

 

Programma

Locatie: De Haagsche Kluis, Plein 20, 2511 CS Den Haag – Tuinhuis

10.30 u Inloop

10.45 u Lezing door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica

12.30 u Lunch

13.30 u Art Nouveau wandeling door de binnenstad met Gerda Kosters, kunsthistorica

15.30 u Einde wandeling en afsluiting van de dag.

Aantal deelnemers circa 20.

Het programma begint 's morgens met een lezing  over de Art Nouveau periode door Anne Marie Boorsma,  kunsthistorica. Aansluitend volgt een lunch en na de lunch zal Gerda Kosters, eveneens kunsthistorica, een stadswandeling verzorgen langs gebouwen waar de Art Nouveau in terug te vinden is.  Den Haag is rijk aan Art Nouveau architectuur.  

Jos de Wit, historicus en filosoof, zal tussendoor verbindingen leggen met de nieuwe vormen van levensbeschouwing uit de Art Nouveau periode.

Aanmelding en kosten

Aanmelding via info@humanistischverbonddenhaag.nl, tot uiterlijk 25 september.

Eigen bijdrage deelnemers voor het dagprogramma is: € 15,- (HV-lid) en € 20,- (geen lid). De kosten voor de lunch bedragen € 15,-.

Betaling: het betreffende bedrag van € 30,- of € 35,- overmaken op banknummer NL97 TRIO 019 8435 363 t.n.v. HV Den Haag o.v.v. Paideia 29 sept. 2018.