Aanmelden bij [email protected] .

. Hoe werkt ons geweten, volg je altijd je geweten, en eventueel hoe is het geweten ontstaan? En ook: hoe groot is het belang van “het geweten” voor onze samenleving?
. We kijken ernaar uit om te horen hoe de kijk van anderen is op het begrip “geweten”. En ook van hoeveel belang anderen het “geweten” achten.
. Als je je wat wil inlezen, kijk dan ook op het essay uit 2014 van het filosofisch cafe sHertogenbos, dit is een uitgebreid verhaal over de vele opvattingen over wat men onder “geweten” moet verstaan, link https://www.filos.nu/resources/Documents/Geweten.pdf .
. Lees ook het (weliswaar eenzijdig belichte) verhaal “de meeste mensen deugen” van ene Rutger Bergman op decorrespondent.nl (tip van Ab B.).

Misschien kunnen we op een vervolg-bijeenkomst praten over het wijdere thema Moraal of Moraliteit.

Op deze gespreks-bijeenkomsten willen we van elkaar horen hoe we denken over diverse dingen die ons beroeren, en dat zonder autoriteit. De bedoeling is dat iedereen de gelegenheid krijgt om zijn mening te geven over het onderwerp, en dat niemand het gesprek domineert. En we willen proberen enige structuur in het gesprek te houden.

Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom. De bijeenkomsten zijn ook bedoeld voor contact. We willen ook enige aandacht besteden aan actuele zaken. We willen de discussie over het thema starten om 15u00.

Na afloop willen sommigen van ons nog wat gaan eten in een restaurant in de buurt.

Verdere info komt op facebook.com/hvutrecht/events en www.hvutrecht.horowitz.nl/meetings.html