Agenda Groningen

 

13 jan

Nieuwjaarsviering voor jonge humanisten

Terugblik en vooruitblik

Tijdens deze viering blikken we terug op wat er in 2017 gebeurde in de wereld en in ons eigen leven en op hoe gebeurtenissen in de wereld invloed hebben op ons eigen leven. Ook is er ruimte om de ander deelgenoot te maken van boeken of andere kunstwerken die indruk op je maakten het afgelopen jaar. 

Verder kijken we vooruit naar 2018. We bespreken wat onze voornemens, verwachtingen, wensen en angsten voor het nieuwe jaar zijn.

We staan stil bij zowel mooie, inspirerende dingen als bij verdrietige of verontrustende zaken. Verschillende jonge humanisten omlijsten de viering met muzikale bijdragen.

Als je zelf iets in wilt brengen, dan kan dat nog steeds. Laat het gerust weten.

Inloop vanaf 19:30 uur 

Aanmelden: ivo_hengst@hotmail.com

 

 

Humanistische vieringen

De afgelopen jaren hebben we als Groningse jonge humanisten de gewoonte ontwikkeld om de humanistische feestdagen (Wereldhumanismedag, midwinter) te vieren met een viering waarin we inspiratie ontlenen aan bijvoorbeeld filosofie, wetenschap, muziek, kunst en literatuur. Iedereen die dat wil, kan een bijdrage leveren aan het programma. Omdat een midwinterviering in december niet lukte, staat er nu een nieuwjaarsviering op het programma.