In de nacht van 18 op 19 juni aanstaande lopen veel mensen weer de Nacht van de Vluchteling: een route van 40 km rondom diverse steden in Nederland, waaronder Den Haag.

Nacht van de Vluchteling is een sponsorevenement. De deelnemers betalen geen inschrijfgeld  – je wordt wel gevraagd als eerste een donatie aan jezelf te doen – en vragen anderen (familie, vrienden, kennissen, collega’s, organisaties) om hun deelname via de site te steunen met een zelf te bepalen financiële bijdrage.
De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Vluchteling. Vorig jaar hebben we landelijk bijna 1 miljoen euro bij elkaar gelopen, wat betekent dat elke deelnemer de hulp aan 15 vluchtelingen mogelijk heeft gemaakt.

Hoe organiseren we het als team?
We lopen de route Den Haag. Elk team dat zich aanmeldt heeft de aanmelder als teamcaptain, in ons geval ben ik (Hella Prins) dat. De deelnemers kunnen onderling contact houden en afspraken maken bijv. om vooraf  te oefenen of een keer een sponsoractie te doen.
Lopen doen we als team, maar iedere deelnemer moet vooral volgens eigen tempo lopen. Opsplitsen in kleinere groepen is dus geen punt.
We letten onderweg uiteraard op elkaar en wachten op elkaar bij het eindpunt op de Grote Markt in Den Haag.

Wil je meelopen of doneren? Neem dan contact met me op via [email protected].

normal_31858bc7d7980fee7a49141d0b2d29a673f026ee