2022-04 Mensenrechten-small800px

Bij schendingen van mensenrechten denken we misschien als eerste aan onderdrukte Oeigoeren in China, de LHBTQ+ community in Rusland of atheïsten in Pakistan maar ook Westerse, meer humanistisch georiënteerde samenlevingen zijn niet per se het walhalla van mensenrechten. In eigen land hebben we de Toeslagenaffaire die daarvan getuigt. En we maken dankbaar gebruik van goedkope Chinese producten, Russisch gas of kleding uit Pakistan.

De schendingen die je newsfeed overstromen kunnen snel tot een onmachtig gevoel leiden of zelfs tot onverschilligheid, ook bij betrokken humanisten. Kunnen en moeten we die onverschilligheid voorkomen? Is er iets wat we kunnen doen?

Aan de hand van vragen, stellingen en beeldfragmenten gaan we met elkaar in gesprek over mensenrechten, in eigen land en wereldwijd, en bespreken we verschillende mogelijkheden waarop we kunnen proberen een verschil te maken.

 

Aanvang : 20:00 uur (inloop vanaf 19:30)

Kom je voor het eerst, of ben je nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom! We zijn een groep twintigers, dertigers en enkele jonge veertigers die diepgang en gezelligheid combineren in een open sfeer. Meer weten? Lees alles over de Jonge Humanisten en het humanisme op onze website.